Hela dagskassan till Ukrainska flyktingar i Mörlunda

När säsongen drar igång i Lions Loppislada i Stora Aby på påskafton, går hela dagskassan till att hjälpa Ukrainska flyktingar i Mörlundatrakten.

Påskbordet står redan framdukat inför säsongspremiären i Loppisladan. Första dagskassan går oavkortat till att hjälpa ukrainska flyktingar, säger Jan-Olof Johansson, vicepresident i Målilla Mörlunda Lions Club.

Påskbordet står redan framdukat inför säsongspremiären i Loppisladan. Första dagskassan går oavkortat till att hjälpa ukrainska flyktingar, säger Jan-Olof Johansson, vicepresident i Målilla Mörlunda Lions Club.

Foto: Olof Carlson

Mörlunda2022-04-11 17:36

Nu när loppissäsongen drar igång, så går hela dagskassan till att hjälpa Ukrainarna.

– Vi har 24 personer här som vi ska hjälpa, säger Jan-Olof Johansson, vicepresident i Målilla-Mörlunda Lions Club.

Det är dels de som kommit till Axelssons i Aby, men också några som hittat ett boende hos en privatperson i Mörlunda.

– Där har vi kunnat hjälpa till med bohag och annat, de hade just ingenting med sig när de kom. Så vi har skänkt lite av varje till dem, säger Jan-Olof Johansson.

Bland annat har Lions, i samarbete med matbutiken Sundbergs i Mörlunda ordnat så att de kan handla mat och sådant som behövs.

– De har ju inte kommit in i migrationsverkets system ännu men jag hoppas att kan komma in där snart. Vi har inte möjlighet att stötta dem i tid och längd. Men nu inledningsvis kan vi klara det. Vi kan göra en punktinsats, säger Jan-Olof Johansson.

Samtidigt har Lionsklubben också skickat iväg en slant till Ukraina inom ramen för organisationens internationella verksamhet.

– Det rör sig inte om några jättepengar, men vi är ju en liten klubb med 24 medlemmar.

För Lions i Målilla-Mörlunda är Loppisladan i Stora Aby den största inkomstkällan. Så det är med stor förväntan man ser fram mot att säsongen drar igång på självaste påskafton.

– Vi har fått in mycket grejer, så det är välfyllt i hyllorna, säger Johansson.

Och "påskbordet" står redan framdukat, med kycklingar, porslinsankor, ägg i alla regnbågens färger, och annat som går i påskens tecken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!