"Hösten är en saga - mörk och djup", Mathilda Axelsson

Skolorna har dragit i gång på flera håll och hösten är på ingång. Många har blivit vaccinerade både en och två gånger. Sommaren 2021 med nytt värmerekord i Målilla och en varm och torr juni lider mot sitt slut. Nu är tiden för svampplockning och kura skymning inne – Vimmerby Tidning gav sig ut för att fråga kommunens invånare vad de tycker om hösten och vilka knep de har för att kunna njuta så mycket som möjligt nu när kvällarna snabbt blir mörkare.

Mathilda Axelsson, lärare på kulturskolan, från Mörlunda.

– Jag gillar hösten. Den är en saga. Det finns något djupt i den. Det är kallt och blåsigt och man kan sitta inne och kura skymning framför en öppen eld – det är det absolut bästa med den här tiden. 

– Man får inte glömma att gå ut i naturen och titta på alla färger. Känner man sig nere av mörkret och kylan så är mitt bästa tips att lyfta blicken. Lyft blicken och titta på alla löven och färgprakten. Hösten är faktiskt min allra mest kreativa period på hela året.

Mathilda Axelsson, lärare på kulturskolan, från Mörlunda. – Jag gillar hösten. Den är en saga. Det finns något djupt i den. Det är kallt och blåsigt och man kan sitta inne och kura skymning framför en öppen eld – det är det absolut bästa med den här tiden. – Man får inte glömma att gå ut i naturen och titta på alla färger. Känner man sig nere av mörkret och kylan så är mitt bästa tips att lyfta blicken. Lyft blicken och titta på alla löven och färgprakten. Hösten är faktiskt min allra mest kreativa period på hela året.

Foto: Fanny zu Knyphausen Berg

Mörlunda2021-08-19 06:00
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!