Hundvalp bets ihjäl av annan hund

För andra gången bet en hund i Mörlunda en annan hund. Den här gången så illa att hundvalpen avled av sina skador.

Sonen var ensam hemma, när en hund tog sig in i familjens hem och bet ihjäl pojkens hundvalp. Hunden på bilden har inget med artikeln att göra.

Sonen var ensam hemma, när en hund tog sig in i familjens hem och bet ihjäl pojkens hundvalp. Hunden på bilden har inget med artikeln att göra.

Foto: Privat

Mörlunda2021-09-20 13:36

Sju månader gamla valpen Hugo hade ingen chans att freda sig mot hunden, som efter den här händelsen har avlivats av sin ägare.

– Det är en anmälan upprättad om "Brott mot lagen om tillsyn av hundar och katter", säger Peter Karlsson, vid polisen i Oskarshamn.

Enligt polisens uppgifter tog sig hunden in via ytterdörren och bet familjens hund så illa att den senare avled.

Den drabbade familjen är utom sig av sorg över att ha förlorat Hugo, som var familjens allt, sedan sonen fick hem honom i maj.

– Vår son var ensam hemma i lördags, vi hade precis lämnat honom för att följa med storasyster till stallet, när Hugo skällde vid ytterdörren, berättar mamma Josefine.

– När han öppnade dörren på glänt, för att se vad Hugo skällde på, gick hunden in i vårt hem och bet Hugo så hårt att han avled i min mans armar på väg till djursjukhuset.

En granne uppmärksammade skriket och påkallade hjälp.

– Det är förstås väldigt tragiskt när någonting sådant här händer, även för ägarna till den andra hunden, säger Josefine. Det måste man försöka komma ihåg, att för dem var den här hunden deras allt.

Familjen har bestämt sig för att skaffa en ny hund.

– Först sa min son att han aldrig ville ha hund mer, men han ändrade sig snabbt. Hugo var ett så stort sällskap. För alla i familjen, och nu har vi hittat en liknande hund vi ska hämta hem.

Det här är andra incidenten. I januari attackerade samma hund en annan hund som blev biten i nacken och blödde. Även då skrev polisen en anmälan om "Brott mot lagen om tillsyn över hundar och katter".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!