Kämpen Linn blir året stipendiat

Två knäoperationer har inte fått Linn Adolfsson att ge upp. Hon brinner för dressyren och har nu fått årets ungdomsstipendium av Mörlunda-Tveta hembygdsförening.

Linn Adolfsson älskar att tävla dressyr med ponnyn Mercury. I år fick hon årets  ungdomsstipendium av Mörlunda-Tveta hembygdsförening.

Linn Adolfsson älskar att tävla dressyr med ponnyn Mercury. I år fick hon årets ungdomsstipendium av Mörlunda-Tveta hembygdsförening.

Foto: Privat

Mörlunda2018-07-24 09:30

– Jag tror att de valde mig för att jag har haft stora motgångar men kommit tillbaka, berättar 18-åriga Linn Adolfsson från Mörlunda.

– Jag hade ingen tanke på att sluta. Det var bara att ge sig upp i sadeln och kämpa.

Den första smällen kom 2015 då hon behövde operera ett korsband som gått av, den andra kom två år senare då den inre menisken skadades.

– Först var jag i stallet med kryckor, sedan hoppade jag omkring i boxen på ett ben. Men det var när jag behövde prova sadel och satte upp igen som jag inte kunde hålla mig borta längre. Första gången tog det några månader andra gången var jag igång efter bara några veckor.

Linn har otaliga gånger tävlat med ponnyn Mercury i dressyr och nu drömmen är att kvala in till SM. Men så har framtidsdrömmarna inte alltid sett ut.

– Det har varit en resa. Jag fick honom 2015 i augusti, två månader innan operationen. Jag var hoppintresserad och hade en hopp-ponny men efter operationen kunde jag inte hoppa eftersom det skulle belasta knät för mycket och då provade vi dressyr. Det gick så bra att vi bara fortsatte. Det bästa är nog att hästen förstår, att man är ett team.

Att Linn gå grund av sitt engagemang nu tilldelats årets ungdomsstipendium menar hon känns bra.

–Jag är i stallet nästan varje dag. Det är roligt att de uppmärksammat en och märker vad man gör. Det är mycket tid som läggs ner. Nu har jag två år på mig sedan får jag inte tävla i ponnydressyr mer. Men innan dess kommer jag inte att ge upp min dröm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!