Konsert till förmån för cancersjuka barn

Pensionärerna tycker det känns gott i hjärtat att stödja cancerforskningen, så på lördag står man värd för en ny välgörenhetskonsert.

Sven-Olof Martinsson tycker det känns bra i hjärtat att PRO-föreningen delar med sig av sina pengar och stöder cancerforskningen. På tur står en välgörenhetskonsert i Mörlunda kyrka.

Sven-Olof Martinsson tycker det känns bra i hjärtat att PRO-föreningen delar med sig av sina pengar och stöder cancerforskningen. På tur står en välgörenhetskonsert i Mörlunda kyrka.

Foto: Charlotte Madestam

Mörlunda2019-11-07 22:00

Det har blivit tradition för Rosenfors-Mörlunda-Bockara PRO att skänka behållningen från konserter, auktioner och kyrksöndagar.

Sedan premiären 2013 har man vartannat år ordnat arrangemang som bidragit till att föreningen kunnat skänka 30 000 kronor till Cancerfonden, Cancerstiftelsen i Kalmar och Röda Korset, för att ge några exempel.

– Det är pengar föreningen kan avvara, den har så den klarar sig ändå, säger Sven-Olof Martinsson, som är kassaansvarig. Vi tycker själva det är en fantastisk summa, känns väldigt positivt att vi fått ihop så mycket att skänka.

På lördag är det dags igen. I samarbete med Mörlunda-Tveta församling och ABF ordnas en konsert i Mörlunda kyrka. Framträder gör Ehrling "Elvis" Lundberg från Malmbäck som sjunger allt ifrån religiöst till dansbandsmusik.

Vad tror du om intresset?

– Vi vill inte att det ska bli slentrian i det hela, då är risken stor att det inte kommer så mycket folk, därför får det inte bli för ofta. Nu hoppas vi på i alla fall ett par hundra besökare, säger Sven-Olof Martinsson.

Den här gången väljer man att skänka behållningen till Barncancerfonden. 

– De allra flesta medlemmarna har barn och barnbarn, så särskilt de unga berör. Alla tycker det känns bra i hjärtat att bidra med pengar till forskningen. Ingen vet någonting om framtiden, vem som blir sjuk, säger Sven-Olof Martinsson.

Enligt Barncancerfondens uppgifter har forskningen bidragit till att 80 procent av cancerdrabbade barn överlever i dag.

Karta: Mörlunda Kyrka
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!