Kvinnorna som är värda ett pris – enligt årets Mörlundabo

Mörlundadagen gjorde en lyckad comeback i lördags. "Det blev mycket mer folk än vi hade förväntat oss", säger Karolina Skog, en av arrangörerna.

Kajsa Lagergren, Elin Nilsson, Karolina Skog och Helena Gustafsson arrangerade Mörlundadagen.

Kajsa Lagergren, Elin Nilsson, Karolina Skog och Helena Gustafsson arrangerade Mörlundadagen.

Foto: Privat

Mörlunda2024-08-19 16:25

Det var fyra kvinnor som såg till att Mörlundadagen återupplivades efter att ha legat i malpåse sedan 2018 – Karolina Skog, Elin Nilsson, Kajsa Lagergren och Helena Gustafsson.

– Vi är jättenöjda. Vi tycker att det blev över förväntan. Det var bra väder och mycket folk, säger Karolina Skog som uppskattar antalet besökare till omkring tusen personer.

undefined
Barnloppen för 1–6-åringar respektive 7–12-åringar hade många deltagare.
undefined
"Det är jättesvårt att uppskatta, men det var kanske runt tusen besökare", säger Karolina Skog.

Med hjälp av flera företag, föreningar och privatpersoner bjöds det på en rad aktiviteter, allt från barnlopp till musikuppträdanden och ponnyridning. Lionståget rullade genom samhället och hembygskonsulent Peter Danielsson berättade om Mörlunda i dåtid, nutid och framtid.

Eldsjälen Ulla-Mai Axelsson, som varit engagerad i Mörlunda GIF i flera decennier, utsågs till årets Mörlundabo och innebandyspelaren Lisa Hultgren fick ungdomsstipendiet. Båda utmärkelserna delades ut av Mörlunda-Tveta hembygdsförening.

– Det var väldigt överraskande. Jag gör inget speciellt. Jag är föreningsmänniska och gör så gott jag kan, säger Ulla-Mai Axelsson blygsamt.

undefined
Lisa Hultgren fick hembygdsföreningens ungdomsstipendium och Ulla-Mai Axelsson utsågs till årets Mörlundabo.

Hon tycker att arrangörerna till Mörlundadagen egentligen skulle ha fått utmärkelsen.

– Det var ett väldigt bra arrangemang. Mycket folk och bra väder, allting var lyckat. De har lagt ner mycket arbete, säger Ulla-Mai Axelsson.

Planerar ni att arrangera Mörlundadagen även nästa år?

– Vi får prata ihop oss lite, men som det känns just nu tycker jag att det har varit jätteroligt. Vi har lärt oss väldigt mycket och haft roligt på vägen fram, så det tror jag absolut att jag vågar lova, säger Karolina Skog.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!