Lammsläpp – populärt bland barnen

De små lammen på familjen Lambergs gård välkomnades med öppen famn av barnen i Friluftsfrämjandet. Roligast var det att bära de små mjuka, gulliga lammen som inte hade något emot att bli ompysslade.

Mata med nappflaska blev snabbt en favorit hos August Springfeldt.

Mata med nappflaska blev snabbt en favorit hos August Springfeldt.

Foto: Privat

Mörlunda2019-05-10 19:45

– Mata med flaska är ju alltid populärt också, det tycker barnen alltid om och lammen är så tama och fogar sig, säger Britt-Marie Lamberg.

I egenskap av ledare i Mörlunda-Vimmerby Friluftsfrämjande hade hon bjudit in deltagarna i grupperna Mulle, Knytte och Knopp att ta med sig sina föräldrar för att delta i lammsläppet på gården Kloster, utanför Mörlunda. För flera av barnen var det en favorit i repris från förra året, för andra var det en helt ny upplevelse.

– Barnen tyckte det var jätteroligt och lammen lockar snabbt fram "ta-hand-om-känslor", säger Britt-Marie som kunde välkomna ett 50-tal barn och vuxna att se på när 30-talet får, 13 lamm och några kalvar släpptes ut på grönbete.

– Mammorna vill snabbt ut och äta gräs, men lammen har ingen aning om vad som väntar dem eftersom de aldrig varit ute tidigare. Så de vet inte vart de ska och låter nyfiket barnen, som står på rad, få vara vägvisare ut i hagen.

Med tanke på hur uppskattat det är att få följa blott fyra dagar gamla Gullan, Regnbåge, Tage och deras kompisar ut i hagen, blir det säkert en tradition med lammsläpp på gården.

– Egentligen skulle jag vilja utveckla det och bjuda in allmänheten, men det faller på att vi inte har parkeringsplatser. Annars vore det jätteroligt att låta alla som vill ta del av lammsläppet, man blir så glad av lamm, säger Britt-Marie Lamberg.

August Springfeldt, Olle Rydén Rudbrant och Linus Lamberg Thyrén med varsitt lamm.
August Springfeldt, Olle Rydén Rudbrant och Linus Lamberg Thyrén med varsitt lamm.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om