Lantbrukaren är förgrymmad på respektlösa trafikanter

Lantbrukaren Folke Pleijert är förgrymmad och irriterad över hur vissa trafikanter tar sig fram på hans privata väg i Tveta. Han hoppas att han inte behöver göra allvar av tanken på att sätta upp en bom för att få stopp på problemet.

Så här ser Folke Pleijerts veteåker ut efter det ovälkomna besöket av ett förbipasserande fordon.

Så här ser Folke Pleijerts veteåker ut efter det ovälkomna besöket av ett förbipasserande fordon.

Foto: Folke Pleijert

Mörlunda2022-08-04 18:00

När lantbrukaren Folke Pleijert på Tveta gård kontrollerade sin veteåker gjorde han en tråkig upptäckt. Ett litet område av veteåkern har nämligen körts sönder av någon typ av fordon.

– Den ekonomiska förlusten av det som har körts sönder är väldigt liten. Däremot innebär det en del extra jobb eftersom det inte går att ta upp den sönderkörda veten med tröskan, säger Folke Pleijert som tycker det är mycket respektlöst gjort av den berörda föraren.

– Om man ser att det står ett tillfälligt hinder på vägen i form av en bevattningsmaskin tycker jag att man ska respektera det och inte köra ut i den växande grödan vid sidan av vägen. Det händer tyvärr då och då, även på andra sidan vägen där vi har en vall med vanligt gräs, fortsätter Folke Pleijert som börjar tröttna på den sortens trafikanter.

Han säger vidare att han innerligt hoppas slippa göra verklighet av den tanke som innebär att en bom sätts upp över den privata vägen. Någon polisanmälan är inte heller gjord.

– Nej, det har jag inte gjort. Jag ser det här som rent oförstånd istället för illvilja.

– Just nu är det inte aktuellt med en bom. Vägen går ju fram till Tveta kyrka som är ett populärt besöksmål och som jag är stolt över. Det är även många andra som använder vägen till att jogga på och det har jag verkligen ingenting emot. Det vore väldigt tråkigt om det måste gå så långt som till en bom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!