500 liter diesel stals i bergtäkt: "Ett jäkla otyg"

Thunbergs bergtäkt i Mörlunda har drabbats av flera dieselstölder, senast under natten till tisdag.

Flera dieselstölder har inträffat i trakten under de senaste månaderna.

Flera dieselstölder har inträffat i trakten under de senaste månaderna.

Foto: Johan Nilsson/TT

Mörlunda2022-02-08 11:18

Enligt Mikael Thunberg, vd för Thunbergs entreprenad och service, försvann åtminstone 500 liter diesel vid den senaste stölden.

– Det är ett jäkla otyg. Det hände i natt någon gång, säger Mikael Thunberg på tisdagsförmiddagen.

Bergtäkten har även tidigare drabbats av dieselstölder.

– För flera år sedan var det rätt mycket, men sedan har det varit lugnt rätt länge. Nu har det varit tre gånger på sista halvåret, säger Mikael Thunberg som konstaterar att dieseltjuvarna verkar ha bra utrustning.

– De bär inga 20-litersdunkar i alla fall. Jag skulle tro att de har en skåpbil eller mindre lastbil med tusenliterstank.

Ungefär lika mycket diesel, runt 500 liter, ska ha försvunnit även vid de två tidigare stölderna. Bergtäkten har också drabbats av skadegörelse på låsanordningar. Vid den senaste stölden saboterades även belysningen i bergtäkten.

Vad innebär det här för er verksamhet?

– Det är rätt stora pengar i dieseln, säger Mikael Thunberg och tillägger att de fick inleda arbetsdagen med reparationer.

Under de senaste månaderna har flera liknande dieselstölder inträffat i Hultsfredstrakten, bland annat vid vägbygget på riksväg 23/34 mellan Målilla och Hultsfred.

För tre veckor sedan ska även Bockara entreprenad ha drabbats av dieselstölder.

– Då blev man av med 300 liter diesel från en grävmaskin och 200 liter från en lastmaskin, samt sex stycken helljuslampor från en lastbil. Det finns ingen misstänkt, säger Anders Hultman vid Oskarshamnspolisen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!