Lyckat drag att byta dag på caféerna

Det var ett minst sagt lyckat drag att ändra dagen för sommarcaféerna på Blåbärskullen. Ett beslut som tredubblat publiksiffran.

Torsdag kväll är det premiär för sommarens caféer på Blåbärskullen. Publiksiffran har vuxit sedan man ändrade dag från söndag.

Torsdag kväll är det premiär för sommarens caféer på Blåbärskullen. Publiksiffran har vuxit sedan man ändrade dag från söndag.

Foto: Charlotte Madestam

Mörlunda2019-07-03 11:15

I morgon kväll torsdag är det premiär för Mörlunda-Tveta Hembygdsförenings sommarcaféer på Blåbärskullen. Först ut att underhålla är hemmasonen Gertz Gladh med trio, följt av Peter Danielsson, historiker från Kalmar läns museum men med rötter i bygden, som pratar om tjärbränning. Halvvägs in i programmet fortsätter Maria Knutsson leverera kluriga frågor under rubriken "På spåret i Mörlunda" och varför ändra ett vinnande koncept, resonerar styrelsen, och avslutar som brukligt med ett musikquiz med Musikfolket.

– Vi använder oss av lokala förmågor, vi tycker det är roligt, säger ordförande Christer Adolfsson, som gläds över att allt fler visat att de uppskattar sommarcaféerna på Blåbärskullen.

– Det är roligt att visa upp och använda parken när den är som vackrast.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om