Mörlundaföreningar vill ha utegym vid sporthallen

De tre största föreningarna i Mörlunda gör nu en gemensam framstöt till kommunen. Men anläggningschefen på kultur- och fritid betonar att det i dagsläget inte finns några sådana planer eller pengar för projektet.

Ett utegym står högt på önskelistan i Mörlunda. Samhällets tre största föreningar gör en gemensam påstötning hos kommunen för att få till en.

Ett utegym står högt på önskelistan i Mörlunda. Samhällets tre största föreningar gör en gemensam påstötning hos kommunen för att få till en.

Foto: Joakim Serrander

Mörlunda2021-10-17 12:00

"Ett utegym skulle skapa möjligheter att träna tillsammans på ett smittsäkert sätt." 

"Det är med glädje vi läser om satsningar på utegym i flera orter i kommunen" skriver föreningarna, som vill att nästa satsning sker i Mörlunda.

Alla typer av träning är bra, skriver föreningarna, och allra helst styrketräning som är en nödvändighet för att på ett bra sätt klara vardagen som ung, vuxen eller pensionär.

De tre föreningarna, Mörlunda Gif, PRO och Hembygdsföreningen lyfter fram grönytan mellan sporthallen och parkeringen på orten som en bra plats.

– Vi har ett riktigt bra ställe vid sporthallen med multiarena, boulebanor och isbana på vintern, säger Johan-Arvid Danielsson, som är ordförande i Mörlunda Gif.

Där vill man också se ett utegym inom en ganska snar framtid.

Tommy Carlsson som är anläggningschef på Kultur- och fritid i Hultsfreds kommun, gillar idén om ett utegym vid sporthallen. Men han poängterar att det i dagsläget inte finns ekonomi för det.

– Det vore trevligt om vi kunde få till det, det skulle göra området mer komplett. Men i nuläget finns varken planer eller pengar till en sådan satsning. Det måste till en process först och den kan ju börja nu när skrivelsen har kommit in, betonar han. 

– En komplett anläggning kostar i storleksordningen 150 000 till 200 000 kronor. Och de pengarna har inte vi på kultur- och fritid, säger Tommy Carlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!