Nu är det klubbat: Så blev styrelsens beslut om fiber

Det blev ett enigt beslut, att Fibernät Mörlunda ska gå in med 265 000 kronor för att trygga fiberutbyggnaden i Mörlunda. Förutsatt att projektet blir av.

Då berörda hushåll inom Mörlunda socken är driftsatta och har en fungerande tjänst kommer Fibernät Mörlunda, med ordförande Per-Inge Pettersson, gå in med 265 000 kronor i projektet.

Då berörda hushåll inom Mörlunda socken är driftsatta och har en fungerande tjänst kommer Fibernät Mörlunda, med ordförande Per-Inge Pettersson, gå in med 265 000 kronor i projektet.

Foto: Olof Carlson/Charlotte Madestam, montage

Mörlunda2021-02-17 14:00

Det beslutet tog styrelsen vid ett digitalt möte på tisdagskvällen.

Till grund låg medlemmarnas åsikter som samlats in fram till mötet.

– Det tickade in synpunkter ända fram till mötesstart, både från de som fick fiber i etapp ett och de som väntar och vill ha fiber till sig i byarna som berörs. Totalt fick vi 59 bifall och två avslag, säger ordförande Per-Inge Pettersson.

– Med den tydligheten väljer vi att gå in i ett avtal med Open Infra, som har för avsikt att gräva fiber i Mörlunda socken.

Föreningen har 266 000 kronor på kontot, där den enskilt största intäkten kommer från entreprenören, som fick ersätta föreningen för försenad byggnation utifrån ingångna avtal då etapp ett byggdes 2014.

Nu har styrelsen beslutat ersätta Open Infra med 265 000 kronor för åtagandet och arbetet man gör inom orten och socknen.

När kommer avtalet undertecknas?

– I närtid. I det står att ersättningen betalas till Open Infra först då berörda hushåll inom Mörlunda socken är driftsatta och har en fungerande tjänst.

– Men, att vi tecknar avtal med Open Infra får på inget sätt tolkas som att Fibernät Mörlunda har del i projektet, utan ansvaret ligger helt hos företaget, förtydligar Pettersson.

Hur känner du nu?

– Fibernät Mörlunda har ingen plan B för att lyckas få ut fiber till glesbebyggt område, utan vi är beroende av att det kommer in ett företag med riskkapital. Deras ambitioner sammanfaller så väl med det syfte föreningen har.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!