Ny lekplats växer fram i Mörlunda

Nu står Mörlundabarnen på tur att få en ny, häftig lekplats. Maskinerna jobbar för fullt i parken och målet är att den ska bli klar om några veckor.

Den nya lekplatsen i Mörlunda börjar ta form. Klätterställningar och balansbomen är på plats. Men än återstår det en del arbete innan barnen släpps in.

Den nya lekplatsen i Mörlunda börjar ta form. Klätterställningar och balansbomen är på plats. Men än återstår det en del arbete innan barnen släpps in.

Foto: OLOF CARLSON

Mörlunda2020-09-11 14:00

– Det kommer att bli gungor, en balansbom, klätterställningar och hel del annat, säger Hans Karlsson, byggledare på ÖSK i Hultsfred.

Han berättar också att den lilla fotbollsplanen intill ska fixas och få nya målställningar.

– Det gör vi medan vi ändå är där och jobbar, säger han.

Men det är inte bara nya lekredskap som sätts upp, ÖSK tar ett helhetsgrepp om det här grönområdet utmed Vällingbyvägen. Tanken är att jämna ut området lite, så att det blir mer lättskött i framtiden.

Samtidigt passar man också på att göra lekparken mer tillgänglighetsanpassad. Bland annat genom att använda olika material på olika ställen.

– Som fallskydd kommer vi att använda sand, gummi och bark, säger Hans Karlsson. Bark är godkänt som fallskydd på lekplatser, och det är en del i tillgänglighetsanpassningen eftersom det är lättare att gå i än sand.

Riktigt exakt när det blir klart, kan Hans Karlsson inte säga i dag. Han väntar fortfarande på att få hem lite delar från leverantören.

– Men målsättningen att vi ska kunna öppna anläggningen om tre, fyra veckor, säger han.

Under tiden som jobbet pågår är dock hela grönområdet avstängt med stängsel och det är ett ganska stort område som hägnats in, just för att det blir ett helhetsgrep.

Den här nya lekplatsen är en del i kommunens satsning på nya lekplatser, tidigare har det byggs nytt i både Hultsfred och Virserum. Även i Silverdalen har det blivit en ny fin lekplats intill sporthallen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!