PopulÀra loppisen Àr till salu igen

Daniel och Cecilia Hederuds loppis i Mörlunda Àr till salu igen, efter en första försÀljning och senare comeback. "Vi har helt enkelt bestÀmt att vi inte orkar med det lÀngre", sÀger Daniel.

"Det hade varit vÀldigt kul om det kunde fÄ leva kvar", sÀger Daniel Hederud (höger) om loppisen som nu sÀljs.

"Det hade varit vÀldigt kul om det kunde fÄ leva kvar", sÀger Daniel Hederud (höger) om loppisen som nu sÀljs.

Foto: Charlotte Madestam

Mörlunda2024-01-04 21:00

Sommaren 2021 valde makarna Hederud att sÀlja populÀra Mörlunda Loppis i ladan bakom kyrkan, men efter att köparna tagit över och flyttat till större lokaler i den gamla stolfabriken gjorde loppisen comeback i ladan förra sommaren. Nu har dock paret fÄtt nog för andra gÄngen och alltihop ligger Äter ute till försÀljning.

– Vi klarar inte av det lĂ€ngre och vi vĂ€ljer att sĂ€lja för kroppens skull, sĂ€ger Daniel Hederud till Vimmerby Tidning.

Anledningen till försĂ€ljningen Ă€r samma som första gĂ„ngen man sĂ„lde loppisverksamheten. 

– Nu har vi inte hĂ„llit pĂ„ med möbler utan mer bara smĂ„saker och sĂ„, men det kommer med sitt plock och tidsĂ„tgĂ„ng det ocksĂ„. Vi har helt enkelt bestĂ€mt att vi inte orkar med det lĂ€ngre och inte har kapaciteten som krĂ€vs. Den hĂ€r Ă„rstiden gĂ„r det vĂ€l an men framĂ„t sommaren Ă€r det vĂ€rre, sĂ€ger Daniel Hederud.

undefined
Cecilia och Daniel Hederud startade loppis i Mörlunda efter flytten frÄn Tuna. Med Ären vÀxte den sig större och större. FrÄn början inhystes den i före detta jÀrnaffÀren men 2018 flyttade den in i den 200 kvadratmeter stora ladan.

KÀnns det vemodigt att sÀlja igen?

– Vi har bara haft öppet nĂ„gra timmar varje lördag sĂ„ det har inte varit nĂ„gra lĂ„nga dagar, men vi kĂ€nner att vi har gjort det hĂ€r klart nu. Det var kul sĂ„ lĂ€nge det varade och Ă€r det sĂ„ att ingen köper det sĂ„ kommer vi att lĂ€gga ner det.

Daniel och Cecilia hoppas ÀndÄ att de ska kunna hitta nÄgon som kan tÀnka sig att ta över allt och fortsÀtta driva verksamheten.

– Det hade varit vĂ€ldigt kul om det kunde fĂ„ leva kvar, det ligger ju fortfarande pĂ„ samma stĂ€lle som frĂ„n början, sĂ€ger Daniel Hederud.

Har nÄgon hört av sig och varit intresserad av att köpa?

– Nej, inte Ă€n.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!