Rensade butiken: "Det här var verkligen roligt"

"Det är tuffa tider nu, det behövs en uppmuntran", tycker Anders Dahlström i Målilla-Mörlunda Lions. "Vi vill visa vår uppskattning för vårdpersonalen"

Anders Dahlström och Anders Wällstedt överlämnade gåvrona till Yasmine Baleh och Pernilla Robertsson på Hemgården i Målilla.

Anders Dahlström och Anders Wällstedt överlämnade gåvrona till Yasmine Baleh och Pernilla Robertsson på Hemgården i Målilla.

Foto: OLOF CARLSON

Mörlunda2020-05-19 22:00

Även om inga små elaka coronavirusar har letat sig in på vare sig Hemgården i Målilla eller Lundagården i Mörlunda, så påverkas jobbet i hög grad av pandemin.

– Så vi kände att vi ville göra något, likaväl som Lions har internationell verksamhet, kan vi hjälpa till på hemmaplan, säger Anders Dahlström, som tillsammans med Anders Wällstedt, Eva Jensen och Margareta Ståhlgren mer eller mindre rensade butiken i Målilla på godsaker. Allt från ost och kex, till chips och ostbågar. 

Det blev många stora och välfyllda kassar. Men så är det i runda slängar 120 personer som ska vara med och dela.

– Det är 45 personer som jobbar på Hemgården, säger Anders Dahlström. Plus ytterligare 15 i hemtjänsten. Sedan är det lika många i Mörlunda.

Som sedan överlämnades med varm hand till personalen på de båda äldreboendena och till hemtjänsten på de båda orterna. Det blev förstås en glad överraskning för personalen på båda ställena. Som inte var förberedda på besöket. Nu blir det kalas i personalrummen framöver.

Besöksförbudet gjorde att lejonen inte kunde få komma in med sina gåvor, men Pernilla Robertsson och Yasmine Baleh tog glatt överraskade emot de fullmatade kassarna ute på farstubron. 

– Det här var verkligen roligt, tyckte Pernilla Robertsson, för även om vi är fullt bemannade så är det tufft. Både för oss, och för de boende. Besöksförbudet är svårt för de boende, som saknar möjligheten att få besök av anhöriga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!