Sänkt bränsleskatt fick gehör på M-stämma

Han lade fram fem motioner, bara en avslogs. Carl-Wiktor Svenssons argument fick bra gensvar på moderatstämman.

Första gången i talarstolen. Det var en ny erfarenhet för Carl-Wiktor Svensson från Mörlunda att debattera på moderaternas partistämma."Det var nervöst, men jätteroligt att jag fick gehör för mina argument".

Första gången i talarstolen. Det var en ny erfarenhet för Carl-Wiktor Svensson från Mörlunda att debattera på moderaternas partistämma."Det var nervöst, men jätteroligt att jag fick gehör för mina argument".

Foto: Privat

Mörlunda2019-10-22 08:00

En delegation på fem personer har representerat Kalmar län på moderaternas partistämma i Västerås. Däribland Carl-Wiktor Svensson från Mörlunda, ersättare i riksdagen och ordförande för Moderaterna i Hultsfreds kommun.

– Det har varit jättebra, intressant och intensivt, det är många beslut som tagits under de här fyra dagarna, säger han.

Det var hans första partistämma och han summerar den som lyckad. Inte minst för egen del, då tre av hans fem motioner bifölls och en besvarades.

– Kul att mina argument hördes bland alla de argument som var i luften en sådan här helg.

Carl-Wiktor Svensson har motionerat om sänkt bränsleskatt med motiveringen att det inte finns tunnelbana överallt. "Ett sammanhållet Sverige ska inte straffbeskatta landsbygden", menar han.

– En motionen jag skrev i våras, efter det har partiet tydligt uttalat sig att bränsleskatten måste sänkas. Vi kan inte bara ha ett Stockholmsperspektiv, då kommer inte Sverige hålla ihop.

Han fick också igenom en motion om bättre ersättning för markägare vid expropriering, och den om att sälja Sveaskog till landsbygden för att utveckla företagsamhet och glesbygdens ekonomi bifölls till viss del, då beslutet blev att sälja ut max 30 procent tills vidare.

– Min förhoppning är att Moderaterna ska komma till makten, så vi kan genomföra den här politiken, säger Carl-Wiktor Svensson, som sporrats att skriva fler motioner.

Utöver det togs flera viktiga beslut, inte minst för landsbygden utifrån motioner författade i Kalmar län. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!