Säsongsavslutning för sommarcafé

Det var Musikfolket som fick äran att avsluta årets sommarcafé med musikquiz på Blåbärskullen i Mörlunda.

Extrabild om den andra är för mörk

Extrabild om den andra är för mörk

Foto: Madeleine Jakobsson

Mörlunda2019-07-26 19:00

I drygt 30 år har den lokala musikgruppen "Musikfolket" varit ute och spelat för allmänheten. Under torsdagen hade de fått det ärofyllda uppdraget att avsluta årets sommarcafé på Blåbärskullen i Mörlunda. Sammanlagt hade det kommit upp mot ett 40-tal sommarklädda besökare.

– Idag kom det inte så många som det brukar göra, men jag tror att det beror på att det varit så varmt idag, säger Karl-Gunnar Madestam, som är en av medlemmarna i Musikfolket. Musikfolket började med att sjunga "Sommar och sol" av Sven-Ingvars och besökarna sjöng med i refrängen.

Första frågan var vad Sven-Erik Magnussons son heter och svaret var Oscar Magnusson. Därefter ställde Karl-Gunnar olika slags frågor efter varje sång. I ett fall läste Per-Eric Munther upp en av sina dikter där gästerna skulle svara på hur lång tid det tog för honom att läsa upp dikten. Efter sex melodier var det dags för en paus som avnjöts i sommarvärmen. Därefter fortsatte Musikfolket med ytterligare några melodier.

Det fanns två utslagsfrågor, där besökarna inte kunde fuska genom att använda sina mobiltelefoner.

– Men jag ser ju att ingen av er fuskar, säger Karl-Gunnar och skrattar.

När sista låten var presenterad hade det blivit dags att presentera den rätta raden: 2, X, 1, 2, 2, X, X, 2, 2, 2, 2. Vinnare blev tillslut Per-Uno Glad.

Sommarcaféet anordnas av Hembygdsföreningen samt Vuxenskolan.

Musikfolket underhöll i samband med årets sista musikcafé på Blåbärskullen i Mörlunda.
Musikfolket underhöll i samband med årets sista musikcafé på Blåbärskullen i Mörlunda.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!