Skolan vill ha mer pengar nästa år

Ytterligare drygt fem miljoner kronor behövs för de planerade satsningarna. Barn- och utbildningsförvaltningen har tittat igenom läget inför årets budgetdialog.

Barn- och utbildningschefen Martin Snickars berättar att barn- och utbildnings

Barn- och utbildningschefen Martin Snickars berättar att barn- och utbildnings

Foto: Charlotte Madestam

Mörlunda2020-08-30 16:00

Nya utbildningar, en fortsättning för resursteamet, fler datorer och ny inredning till nya särskolan i Målilla. Det finns så att säga många hål att stoppa i för barn- och utbildningsnämnden.

Inför årets budgetdialog med kommunstyrelsen har nämnden gått igenom läget och funnit att man måste be om 5,2 miljoner extra till nästa år.

Den största enskilda satsningen handlar om satsningar på nya utbildningar. Bland annat räknar man med en yrkesutbildning till lokalvårdare, fortsatt bussförar- och lastbilsförarutbildning. De två senare är beräknade att kosta 400 000 kronor stycket.Totalt handlar det om nya utbildningar för 2,4 miljoner.

Vidare begär nämnden att få 530 000 kronor till en ny tjänst som studie- och yrkesvägledare på gymnasiet och 480 000 kronor för fler och mer resurskrävande elever i grundskolan.

– Vi har haft en del inflyttning av elever, säger barn- och utbildningschef Martin Snickars.

Datoriseringen på skolorna ska också vidare. För att skaffa datorer till mellanstadiet vill nämnden ha 157 000 kronor.

– Vi har också några punkter där andra förvaltningar kan äska (begära) pengar, säger Martin Snickars. Det gäller exempelvis en parkeringsplats vid Furuängens förskola i Mörlunda. 

Där är ÖSK i högsta grad inblandade och har presenterat tre olika förslag. Ett är att göra ingenting, förslag två en mindre insats för 500 000 kronor och trean är en komplett lösning som kostar två miljoner kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!