Sporthall blev multiarena för en dag

Fotboll, handboll, innebandy, basket. Snacka om multisportarena, i Mörlunda sporthall.

Repen i taket är alltid populära. Både att gunga i och att klättra högt.

Repen i taket är alltid populära. Både att gunga i och att klättra högt.

Foto: OLOF CARLSON

Mörlunda2018-12-27 14:00

Julkalorierna gick åt i en rasande fart på juldagen, när Mörlunda GIF öppnade sporthallen. Och det var förstås en del av tanken med arrangemanget. Både unga och gamla tog chansen att röra på sig. Inte minst de yngre satte värde på chansen att få springa av sig, det har blivit en del stillasittande framför diverse skärmar och i bilar de senaste dagarna. Framförallt var det kanske papporna som tog tillfället i akt att byta skärmtid mot kvalitetstid i sporthallen med barnen.

– Men här får de chansen att springa av sig lite, säger Henrik Eskilsson som är lite av pappa till det här arrangemanget.

Förutom det sportsliga, har arrangemanget i sporthallen ytterligare ett syfte; det har kommit att bli en mötesplats för hemvändare.

– Det är många utflyttade som är hemma nu över jul, säger Henrik Eskilsson, och det här är ett bra tillfälle att träffas. Här är många i dag som jag inte har sett på länge.

De får riktigt med tillfällen att träffas och prata. För något direkt program finns inte, det är upp till var och en att göra lite vad de vill.

– Skolan har ställt upp och lånat ut sin utrustning, säger Henrik, så vi har lite att leka med här.

Resultatet blev en salig blandning av olika sporter i sporthallen. I ett hörn samsades fotboll med handboll. I ett annat hörn var det innebandy som gällde. Och så vidare. Och visst kunde sporterna samsas. Bara en och annan förlupen boll som kom studsande i bland och vände till begreppen.

Fotboll, handboll och som här innebandy. Snacka om multisportarena på juldagen.
Fotboll, handboll och som här innebandy. Snacka om multisportarena på juldagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!