Strömlöst under natten – svåra timmar för Lennon

Mörlundabor vittnar om en kraftig smäll natten till tisdagen, följt av strömavbrott. För föräldrarna till funktionshindrade Lennon blev det jobbiga timmar.

"Vid sådana här tillfällen blir det påtagligt hur extra beroende vi är av elektricitet för att allt runt omkring Lennon ska fungera", säger hans mamma Veronica Svensson efter tisdagsnattens strömavbrott.

"Vid sådana här tillfällen blir det påtagligt hur extra beroende vi är av elektricitet för att allt runt omkring Lennon ska fungera", säger hans mamma Veronica Svensson efter tisdagsnattens strömavbrott.

Foto: Privat

Mörlunda2020-10-27 17:00

Veronica Svensson och Mathias Nilsson var uppe vid midnatt, för att ta hand om sonen Lennon som är sjuk.

– I samband med att Matte öppnade dörren för att släppa ut hunden, small det så kraftigt från transformatorstationen intill vårt huset att han hoppade baklänges av rädsla, berättar Veronica. Vi hade svårt att lokalisera varifrån ljudet kom, men förstod när det blev svart.

Klockan 23.50 blev 562 av Eons kunder i Mörlunda strömlösa. Varierande länge har det visat sig. Klockan 01.32 var problemet helt löst.

– Montörer på plats felsökte och kom fram till att det var ett tekniskt fel. En närmare undersökning får slå fast vad som hänt, säger Filip Annas, presschef på Eon.

undefined
Filip Annas, presschef på Eon, kan förklara den kraftiga smällen i Mörlunda under natten till tisdagen med att det kan låta ganska högt i samband med ett avbrott.

Mörlundabor vittnar om en kraftig smäll, vad kan det ha varit?

– I samband med ett avbrott kan det upplevas låta rejält högt, säger Annas.

För merparten kan man tänka att strömavbrottet gick obemärkt förbi mitt i natten, men det blev jobbiga timmar för Veronica och Mathias.

– Lennon är helt beroende av sina maskiner och hjälpmedel för att han ska må bra och få den omvårdnad han behöver. Bland annat en maskin som hjälper honom att få upp allt slem som han inte själv kan hosta upp. Tyvärr var batteriet inte laddat heller, så det är påtagligt hur extra beroende vi är av elektricitet för att allt runt omkring Lennon ska fungera.

– Tur i oturen var det Lennons första febernatt, då har han mer krafter att lösa det själv och det var ju ändå skapligt snabbt fixat.

Karta: Mörlunda
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!