Svalka högt på önskelistan för äldreboenden

Det blev en omfattande önskelista på standardhöjningar på de olika äldreboendena, som klubbades i socialnämnden. Största förändringen blir i Mörlunda.

Äldreboendet på Aspedalsgatan i Hultsfred kommer att förses med sommarsvalka. Det vill socialnämnden som har gjort en lång önskelista med tillval för att öka standarden.

Äldreboendet på Aspedalsgatan i Hultsfred kommer att förses med sommarsvalka. Det vill socialnämnden som har gjort en lång önskelista med tillval för att öka standarden.

Foto: OLOF CARLSON

Mörlunda2021-03-11 15:00

Ett viktigt krav som ledamöterna i socialnämnden röstade igenom är att det ska finnas svalka för de äldre under heta sommardagar. Ja svalkan är välkommen hos personalen också. Så i samband med renoveringarna av äldreboendet på Aspedalsgatan, Lindgården och på Doktorvägen i Mörlunda, Lundagården, vill nämnden att ventilationen uppgraderas för att kunna leverera svalka.

I Vena blir det dock ingen svalka i nuläget, här görs ingen totalrenovering. Däremot har nämnden fått till sig önskemål om att det ska finnas fler ställen att äta på, mindre matsalar utplacerade i anläggningen. Ett slags kvarterskrogar skulle man kunna säga. 

Detta eftersom det finns en viss risk för trängsel i den stora matsalen, speciellt som ambitionen är att få fler att gå dit och äta i framtiden.

– Men den största förändringen av ursprungsplanerna är att vi vill renovera ytterligare ett skepp på Doktorsvägen i Mörlunda, säger nämndens ordförande Per-Inge Pettersson (C).

Från början var tanken att lämna det orört, men nu har man tänkt om.

– Vi har en ambition att lägenheterna ska vara på minst 30, 35 kvadratmeter, säger Pettersson, och då behöver vi ta den i anspråk också.

De här tilläggen kommer att kosta en hel del, hur mycket är dock inte klart ännu. Hultsfreds Trygga Hem som svarar för byggnationerna har inte hunnit göra någon upphandling än. Men kostnadsökningen kommer att slå igenom på hyran för socialförvaltningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!