Beslutet: Trafikdirektören ska utreda tågstopp

Möjligheten att åka tåg till och från Mörlunda kom ett stort steg närmare. Regionens kollektivtrafiknämnd ger trafikdirektören på KLT, Christer Holmgren i uppdrag att utreda möjligheterna.

Möjligheten att åka tåg från Mörlunda station kom ett stort steg närmare, när regionens kolletivtrafiknämnd beslutade att ge trafikdirektören i uppdrag att utreda möjligheter och konsekvenser.

Möjligheten att åka tåg från Mörlunda station kom ett stort steg närmare, när regionens kolletivtrafiknämnd beslutade att ge trafikdirektören i uppdrag att utreda möjligheter och konsekvenser.

Foto: Olof Carlson

Mörlunda2022-10-06 14:39

Utredningen ska ge klara besked om möjligheter, och eventuella konsekvenser av ett tågstopp i Mörlunda. 

Sedan förut finns ett besked från Trafikverket som säger att det inte finns något som hindrar att tåget stannar på stationen. Under förutsättning att det inte påverkar tågtiderna i Kalmar eller Linköping.

Beslutet har kommit till efter ett nämndsinitiativ av Anders Andersson (KD) från Järnforsen. Men han vill lyfta fram det arbete som gjorts av aktionsgruppen Stanna Tåget i Mörlunda. Gruppen har på olika sätt, bland annat genom träffa politiker från olika partier och ordnat manifestationer, visat att det finns en vilja att åka tåg i Mörlunda.

– Deras arbete har hjälpt till att sätta press på majoriteten, säger Anders Andersson, och nu den här gången blev det tummen upp för förslaget.

Det blev ett enigt beslut i kollektivtrafiknämnden om att ge trafikdirektör Christer Holmgren i uppdrag att utreda frågan om ett tågstopp i Mörlunda.

När kan tågstoppet bli verklighet?

– Det finns de som säger att det kan vara möjligt till tidtabellskiftet i december, säger Andersson, och det hoppas jag. Men jag tror inte det räcker, utan vi får inrikta oss på tidtabellskiftet i juni nästa år.

Christer Holmgren ska redovisa sitt resultat för nämnden vid ett senare möte. Någon sluttid är dock inte satt. Men drar det ut på tiden, lovar Andersson att bevaka frågan.

Vi har sökt Christer Holmgren för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!