Tanken: Synka allas engagemang för orten

En samhällsförening är under uppbyggnad i Mörlunda. "Ett resultat av ett stort engagemang", säger Carl-Wiktor Svensson.

Mörlunda är på väg att få en samhällsförening. Ett 30-tal personer kom till första mötet, där en interimsstyrelse valdes. "Ett resultat av ett stort engagemang", säger Carl-Wiktor Svensson.

Mörlunda är på väg att få en samhällsförening. Ett 30-tal personer kom till första mötet, där en interimsstyrelse valdes. "Ett resultat av ett stort engagemang", säger Carl-Wiktor Svensson.

Foto: Privat

Mörlunda2019-11-27 09:00

Under måndagskvällen hölls ett första möte, med stor uppslutning.

– Det kom ett 30-tal personer, som representerade olika generationer, säger Carl-Wiktor Svensson, en av de engagerade. Beslutet blev att gå vidare och bilda en förening, så vi valde en interimstyrelse bestående av Linnéa Karlsson, Simon Rydén, Emelie Erlandsson, Ann-Charlott Andersson och jag själv, som kommer hjälpa till under uppstarten.

Initiativet är egentligen ett resultat av ortsvandringen, då engagemanget för bygden blev så uppenbart.

– Det märktes att vi tänkte lika. Alla vill ortens bästa och med en samhällsförening kan vi synka engagemanget, få en plattform för samarbete och vara en remissinstans till kommunen, säger Carl-Wiktor Svensson.

Under kvällen inkom ett 50-tal förslag på hur man kan öka trivseln, tryggheten och trafiksäkerheten på orten.

– Trafiksäkerheten vid förskolan diskuterades, liksom trafiksituationen på Stationsvägen och behovet av belysning på promenadstråket runt Torp och Sinnerstad, exemplifierar Svensson.

– Men, tillägger han, för att skapa framtidstro och marknadsföra Mörlunda är det även viktigt att prata om orten i positiva ordalag. Det ger också ringar på vattnet.

Vad händer nu närmast?

– Föreningen ska bildas formellt den 21 januari. Vi har många som vill ingå i styrelsen och det beslutades att även de föreningar som finns på orten ska erbjudas en plats, så vi kan driva frågor gemensamt. Vi är en tillgång för varandra, i arbetet med att utveckla samhället.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!