Vill ha säkrare trafik vid förskolan

Namninsamlig bland föräldrar ger tyngd åt förslaget om bättre trafikmiljö vid Furuängens förskola i Mörlunda.

Det är trångt på parkeringsplatsen vid förskolan i Mörlunda. En allt annat än önskvärd situation och nu vill personal och föräldrar att något görs. Och det snabbt.

Det är trångt på parkeringsplatsen vid förskolan i Mörlunda. En allt annat än önskvärd situation och nu vill personal och föräldrar att något görs. Och det snabbt.

Foto: Charlotte Madestam

Mörlunda2019-10-22 18:00

Det är 35-talet namn på den lista som nu skickats över till Hultsfreds kommun tillsammans med förslaget att snabbt åtgärda trafiksituationen vid förskolan och vid parkeringsplatsen.

Trafiken har sedan flera år tillbaka varit ett problem för förskolan. Det finns för få parkeringsplatser intill förskolan och i samband med hämtning och lämning kan det bli rejält trångt. Inte minst som också servicepersonal och pedagoger har sina bilar här.

Det i kombination med barnen, som ju inte utvecklat sina sinnen fullt ut, gör att man anser att den här situationen behöver åtgärdas snarast. 

– Jag brukar gå till förskolan med barnen, säger Maria Karlsson som företräder de medborgarförslag som lämnats in. Och det är svårt med bilar överallt, bilar som backar och kör.

I dag finns det plats för 13 bilar på parkeringsplatsen. 90 procent av föräldrarna hämtar och lämnar med bil. Och det finns cirka 70 barn på förskolan. Och det blir rusningstrafik vid vissa tider på dagen när barnen ska hämtas och lämnas. Många kommer ju samtidigt till förskolan.

Andra möjligheter till parkering finns knappast att räkna med, närmsta parkeringsplats ligger en bra bit bort från försklan, på andra sidan riksvägen, vid sporthallen.

Mot bakgrund av det här vill nu föräldrar och personal bakom det här uppropet att kommunfullmäktige ger ÖSK i uppdrag att skapa en långsiktig läsning på trafiksituationen och parkeringen, med speciella hänsyn till barnen.

– Det finns en del idéer till hur det kan lösas, säger Maria Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!