Vill se fibersatsning: Förening beredd gå in med pengar

Fibernät Mörlunda är beredd att gå in med en stor summa pengar, för att stödja Open Infras arbete med att bygga fiber i Mörlunda. Nu vill man veta vad medlemmarna tycker om förslaget.

Fibernät Mörlunda, med ordförande Per-Inge Pettersson i spetsen, är beredd att gå in med 265 000 kronor i Open Infras fiberprojekt i Mörlunda - för att öka möjligheterna att det blir av.

Fibernät Mörlunda, med ordförande Per-Inge Pettersson i spetsen, är beredd att gå in med 265 000 kronor i Open Infras fiberprojekt i Mörlunda - för att öka möjligheterna att det blir av.

Foto: Olof Carlson/Charlotte Madestam, montage

Mörlunda2021-02-12 16:03

Styrelsen i den ideella föreningen Fibernät Mörlunda har som förslag att skjuta till 265 000 kronor i Open Infras fiberprojekt i Mörlunda socken inklusive tätorten – för att öka möjligheterna att det blir av.

– Det är ett projekt helt i linje med det vi jobbade för, säger ordförande Per-Inge Pettersson.

– Saken var den att vi inte hade vare sig statsbidrag eller tid för att bygga så stort som vi önskade 2014. Enligt företaget har de nu fått in beställningar från flertalet av våra byar, som exempelvis Tigerstad, Rosenvik, Näshult och Sjöbo. Dessutom kan de bygga fiber till de hushåll som inte gick med när föreningen byggde fibernät i Mörlunda tätort. Så föreningen inser att det är av stor vikt att det nu byggs ett fibernät, till de som beställt fiber av Open Infra.

På tisdag ska styrelsen ta ett beslut, om man ska gå in med pengarna. För att kunna fatta ett beslut som ledamöterna känner sig trygga med, vill man nu ha medlemmarnas syn på förslaget.

– Vi inväntar synpunkter från både de som är intresserade av att få fiber och de som fått det tidigare. Vi försöker nå alla via mail, men risken är att jag inte har exakta mailadresser till alla, men vi hoppas få en bild av hur medlemmarna uppfattar vårt förslag.

Hur är reaktionerna hittills?

– Redan nu har vi ett 20-tal bifall till förslaget, ingen negativ. Vi fortsätter samla svar till tisdag, och tar ett beslut utifrån det, säger Per-Inge Pettersson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!