De ska förvandla lokalen – till skog

Dansföreställningen TRÄD kommer till Motala och vill bjuda in till en skog utan sociala strukturer och fack. "Kultur är inte till för en enskild klick utan behöver bli en del av samhällskroppen" säger Cristina Caprioli, koreograf.

8 september 2018 15:00

Mellan veckorna 41 och 43 kommer det hållas 65 föreställningar för barn i åldrarna 4-12 år i Luxors gamla lokaler.

– Jag är superstolt att få vara projektledare över Kulturkoll där den här föreställningen är inkluderad i. Utan Magnus Bergman och Luxora fastigheter hade detta aldrig gått att genomföra, säger Sonja Ander Slootman.

TRÄD är en interaktiv dansföreställning som går ut på att mobilisera sinnen hos dem som deltar.

– Motala erbjuder en av de största lokalerna vi kommer vara i. I och med det så kommer trädinstallationen få exakt den effekten vi haft i åtanke, säger Cristina Caprioli.

Skogen som består av ljus, ljud och tunna filmduksstrimmor som täcker en yta på 72 kvadratmeter. Där kan både barn, vuxna och dansare tillsammans skapa en fantasidans utan ord.

– Tänk dig att du kommer se ett rum i ett rum. Som en box mitt i rummet, som är alldeles transparent och samtidigt bara blir större och större desto närmre du kommer. Exakt som en skog, säger Cristina.

Cristina Caprioli beskriver själv sin dans som queer och som ett jämställdhetsprojekt.

– Den är väldigt taktilt. Något man känner i kroppen men kanske inte riktigt förstår. Hela installationen går ut på att man ska sluta tänka på sig själv och bara vara inne i berättelsen. De sociala strukturerna ska rubbas.

Arrangörer är Riksteatern, Region Östergötland, Motalas kulturkontor och Östgötateatern.

Tre offentliga föreställningar kommer hållas under kulturnatten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sofia Axelsson

Ämnen du kan följa