Medevimässan är en kunskaps- och intressemässa om jakt, hund, fiske och friluftsliv, och drar besökare från hela Sverige. Regnet kommer och går lite under vårt besök, men mässområdet är inte tom för det. Tvärtom, här rör sig en hel del folk och många barnfamiljer.

– Jag är nyfiken på att se vad som händer inom mark, fiske och skog, säger Christina Nurme som besöker mässan tillsammans med sin dotter och sitt barnbarn. Hon tror att årets satsning på barnaktiviteter lockar många besökare.

– Tidigare har det inte varit så mycket, då har familjerna kanske inte tyckt att det varit någon idé att åka. Men i år är det kanonbra, säger hon.

Artikelbild

| Medevimässan arrangerades för fjärde gången och kunde bland annat erbjuda olika aktiviteter, föredrag och tävlingar.

Här finns cirka 80 utställare, vilket är dubbelt så många som förra året. På området hålls även föredrag, tävlingar och hundrasparad. Mässgeneral PO Östergren är nöjd.

– Det gick alldeles utmärkt, över förväntan. Vår målsättning och förhoppning var att vi skulle få runt 5–6 tusen besökare på två dagar, uppskattningsvis var det drygt 3500 bara igår förmiddag, säger han.

Utställaren Christer Järnede står i ett tält som troligtvis tillhör barnens favoriter, här finns massor olika sorters kaniner.

– Jag visar upp djur och vår verksamhet i föreningen Västra Östergötlands kaninavelsförening. Igår var det ganska mycket folk, det är synd att vädret är som det är. Men vi har folk hela tiden som kommer och tittar.

Artikelbild

| Västra Östergötlands Kaninavelsförening visade upp en mängd olika kaninraser till barnens (och de vuxnas) förtjusning. På bordet står en Belgisk hare.

Vilken är din favoritkanin?

– Belgisk hare, de har jag fött upp i 40 år. Men det finns upp till 60–70 olika raser i Sverige, säger Christer Järnede.