Toppadvokaten från Motala började som städerska

Toppadvokaten Elisabeth Massi Fritz är aktuell i flera välkända brottsmål, men första jobbet hade hon som städare i hemstaden Motala.

4 juli 2018 15:00

Namn: Elisabeth Massi Fritz

Ålder: 50 år

Sysselsättning: Advokat. Just nu aktuell i flera mål, bland annat dubbelmordet i Mantorp, målet, angående våldtäkt, mot kulturprofilen, Timellrättegången och gruppvåldtäkten i Fittja. Tyvärr behövs mina tjänster lite för ofta.

Vilket var ditt första sommarjobb?

– Det var som städerska på Lasarettet i Motala.

Vad minns du av det?

– Jag kommer ihåg det väl och jag minns att jag cyklade till och från jobbet varje dag. Jag trivdes väldigt bra med kollegor, träffade många människor som var så tacksamma över att få det städat och fint. Jag kommer ihåg att jag hade väldigt bra tider och ett bra schema. Började tidigt på morgonkvisten och avslutade mitt på dagen och hann även åka och bada i Varamobaden.

Hur mycket tjänade du?

– Jag minns inte exakt vad jag tjänade men jag vet att jag var väldigt nöjd.

Något annat sommarjobb som du minns särskilt mycket?

– Efter mitt städjobb fick jag möjlighet att arbeta som arbetsterapibiträde och sommaren efter arbetade jag i receptionen och växeln och kopplade samtal.

Också dessa jobb på Motala lasarett.

Vad betydde jobben för dig?

– Jag kände att jag fick prova på tre olika sorters jobb. Jag var väldigt engagerad och trivdes bra. Det var helt enkelt en bra start på arbetskarriären och jag kan varmt rekommendera ungdomar dessa jobb.

Vilket av jobben trivdes du bäst på?

– Favoritjobbet mellan dessa tre jobb var som arbetsterapibiträde. Jag fick möjlighet att hjälpa sjuka, äldre människor. Minns särskilt en gammal man som jag fick ner till verkstaden, ingen annan hade fått ner honom. När jag väl fick ner honom ville han gå dit varje dag. Han satt i rullstol och var så otroligt fin. Jag minns också att han satt och väntade på mig varje dag. Han hade inte så många som besökte honom.

Sommarjobbet

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Erik Dufwenberg

Ämnen du kan följa