Veckans väder – så här blir det

Den soliga och heta perioden är över – nu kommer regnet.

9 juni 2019 21:30

Det har varit varma, heta och torra dagar. Men nu börjar den svenska sommaren, för nu kommer ett mer normalt juni-väder. Ibrahim Al-Mausawe är meteorolog på SMHI och har tittat på hur den kommande veckan blir enligt prognosen.

–  Värmen vi har haft var kanske i tidigaste laget kan man tycka. Som det ser ut nu är att det inte blir lika varmt som det har varit de senaste dagarna med temperaturer på upp till nästan 30 grader. Veckan som kommer blir mer en normal svensk sommar med varierande väder, säger han.

På måndag blir det lite moln och i stort sett uppehållsväder. Det blir lite nederbörd i Kalmar län som eventuellt natten mot tisdag kan ta sig till Hultsfred, Vimmerby och Östergötland.

– Onsdag blir det generellt ostadigt väder. Vi kan vänta oss skurar med åska, och torsdagen börjar med fortsatt ostadigt väder med regn och skurar. Men det kan bli tillfälligt uppehåll på kvällen.

Under fredagen blir det lite spridda skurar.

– Kortfattat kan man säga att det blir en ostadig vecka framöver med regn av och till. Ingen direkt värme, men samtidigt inte speciellt kyligt heller. Temperaturerna dagtid kan nå upp till 20 grader, bortsett från onsdagen då det kan vara lite kallare.

Under helgen kan man räkna med mest uppehållsväder, men finns en del moln så man kan inte förvänta sig direkt solsken.

– Det här är vanligt väder för året, normalt svensk sommarväder. Det som var onormalt var förra årets väder med värmen och torkan, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Calle Slättengren