Loppet arrangeras för 25 gången i rad

I över 25 år har Visans skeppsloppet arrangerats i Storebro. På söndag är det återigen dags för motionsloppet som går genom samhället.

Inge Ekström  är ordförande i Storebro Sport Club som arrangerar Visans Skeppsloppet.

Inge Ekström är ordförande i Storebro Sport Club som arrangerar Visans Skeppsloppet.

Foto: Vimmerby Tidning/Arkiv

Motion & hälsa2019-09-06 20:34

– Vi har klasser för deltagare från fyra år, ungdomsklasser, en damklass och en herrklass. Det är banor som börjar på 500 meter och den längsta är på 8 kilometer, berättar Inge Ekström, ordförande i Storebro Sport Club som arrangerar motionsloppet. 

Loppet går på gatorna i Storebro och täcker en stor del av samhället. Precis som namnet antyder passerar man nära Visans Skepp. Deltagare inbjuds att delta oavsett om man vill springa, gå eller lunka banan. Trots att loppet går genom samhället kommer man inte att stänga av några gator, utan man har löst säkerheten för deltagarna genom  att använda vakter:

– Vi har vägvakter på de ställena som är lite kritiska. Det krävs inte så mycket funktionärer, runt ett 15-tal, säger han. 

Enligt Inge Ekström ser det lovande ut med deltagare utifrån de anmälningar som kommit in. Nu är anmälan för söndagens lopp är stängd, men det går bra att efteranmäla sig på plats på söndag. 

– Vi brukar ha bortåt hundra stycken deltagare. Många deltagare kommer utifrån, kring Nässjö-trakten, säger Inge Ekström. 

Storebro Sport Club är en rutinerad arrangör, Visans Skeppsloppet har funnits i dryga 25 år. Klubben ägnar sig annars åt bland annat cykling, löpning, gång och boule. 

På söndagförmiddag när första starten för loppet går hoppas man på bra väderförutsättningar:

– Det var rätt så bra väder förra året. Så vi hoppas på bra väder i år också, säger Inge Ekström. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!