Vill få flera att prova på motion

På lördag den 14 september går Korpen, Friskis&Svettis och Träningshuset samman och anordnar en gemensam dag för att få fler att prova på träning.

Helen Sjöström från Korpen, Maria Pettersson på träningshuset och Ida Blom från Friskis&Svettis arrangerar en prova på dag för att få fler att motionera mera.

Helen Sjöström från Korpen, Maria Pettersson på träningshuset och Ida Blom från Friskis&Svettis arrangerar en prova på dag för att få fler att motionera mera.

Foto: Magnus Strömsten

Motion & hälsa2019-09-07 14:00

Korpen, Friskis&Svettis och Träningshuset har sammantaget ett brett utbud av träningspass på olika nivåer och i varierande former. 

– Vi pratade kring detta på Träningshuset och kom fram till att det borde gå att göra något tillsammans för att få flera kommuninvånare att komma igång och motionera. Både Korpen och Friskis&Svettis gillade idén så vi testar med en gemensam prova på dag på gräsplätten på Kampgatan lördagen den 14 oktober. Blir det bra kan den bli ett årligt återkommande grej, säger Maria Pettersson.

Varför gör ni det här?

– Motion är en bra väg att förbättra folkhälsan. Lyssnar man till Anders Hansen som har sommarpratat och föreläser kring ämnet säger han att 45 minuters träning tre gånger i veckan förbättrar hälsan avsevärt och förebygger även problem med psykisk ohälsa, säger Maria Pettersson.

Vad kan man prova på för träning på lördag?

 – Korpen kommer ha ett TRX-pass där man tränar med ett band och använder kroppens tyngd och rör sig i olika lägen. Det passar väldigt bra för nybörjare, säger Helen Sjöström på Korpen.

– Friskis&Svettis kör något som kallas MODUS. Det är lite blandat med styrka och kondition och passar män extra bra, säger Ida Blom på Friskis&Svettis.

 –  Träningshuset har ett pass med Core där man jobbar mycket med sin bålstabilitet. Det är bra om man har ryggproblem eller vill få bättre hållning, säger Maria Pettersson på Träningshuset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!