Sommarens bilfest

Den 18-19 augusti är det återigen dags för Sportbilsdagen i Västervik. Det hela började 2010 då Torgny Gunnarzon, Magnus Gustafsson och Leif Stenborg bestämde sig för att samla ihop några lokala sportbilar, men ryktet spred sig. Förra året kunde publiken dregla till Ferrari Enzo, Koenigsegg Agera och Pagani Zonda samt ytterligare 150 bilar. Årets upplaga är inte sämre och man rivstartar med ett stadsrace mitt i Västervik.

Foto:

Motorevenemang2012-08-16 04:05


Västervik är välkänt för sin visfestival och MC-dagar, men nu har ytterligare ett arrangemang fått hjulfäste i ostkustens pärla. Sportbilsdagen i Västervik har på rekordkort tid skapat sig ett aktat namn bland landets bilentusiaster och den 18-19 augusti går startskottet för årets fest som firar att James Bond fyller femtio år på vita duken.

007 - med rätt att köra
Om vi säger James Bond så förknippar de flesta den hemlige agenten med Aston Martin och därför kommer det att visas upp många brittiska skönheter. Vad sägs exempelvis om Aston Martin DB2, DB4 och naturligtvis Agent 007:s DB5? Är du mer intresserad av nutida vrålåk så kan vi nämna Ariel Atom, Lamborghini Aventador och McLaren MP4-12C, sedan blir arrangörerna tystlåtna. Många utställningsobjekt är nämligen välbevarade hemligheter. "Förra året hade vi både en Koenigsegg Agera och Pagani Zonda men det var inget vi fick gå ut med i förväg" berättar Torgny Gunnarzon som äger en Austin Healey Sprite. En nyhet för i år är att arrangörerna fixar ett stadsrace under lördagen, medan utställningen rullar av stapeln på Gränsö slott dagen efter. "Bilarna kommer att starta en i taget och banan körs två gånger då det är bästa idealtid som gäller" säger Magnus Gustafsson medan vi kör sträckan med hans Lamborghini Diablo GT. Fyrtio bilar kommer att ingå i startfältet och därmed är det inte enbart Monaco som har ett exklusivt stadslopp - utan nu även Västervik!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!