Debatt Svar på Björn Rixmans insändare ”Metaforer, visklekar och medvetna misstolkningar” den 23 maj.

Vad roligt att du läser våra insändare och glädjande att du läst SD:s partiprogram. Då vet du exakt vår politik och var vi står i klimatfrågor.

Det ska noga poängteras att det inte är Greta Thunberg som person vi angriper utan det är all hysteri som råder omkring henne och hon utmålas som någon slags klimatexpert, inklusive av dig. I din replik anför du att vi ljuger om att klimatGreta kan se koldioid med blotta ögat. Detta är inget som jag hittat på utan vi är läskunniga och tagit uppgifterna från en helt annan källa än dina uppgifter, nämligen klimatupplysningen.se. Vad som är rätt eller fel i detta, lämnar jag åt andra att bedöma.

Naturligtvis värnar vi inom SD om klimat och miljö men det får inte gå till överdrift. Här höjs skatterna, kemikalieskatten kommer att höjas, flygskatt införs, diesel och bensinpriser rusar i höjden, bussturer ställs in på vissa avgångar i Kalmar län för det är för höga bränlekostnader och så vidare. Hur ska man då kunna nyttja kollektivtrafiken?

Till sist vill jag bara anföra att som Sverigedemokrat blundar vi inte för utvecklingen i samhället. Det finns annat som vi borde vara oroliga och som inte kan vänta. Vi törs öppet ta upp frågor och debattera dessa som för vissa anses obekväma och då är det lättare att blunda än se sanningen för vad som händer i vårt samhälle.

Det är inte svårt att vara Sverigedemokrat. Det är bara att hålla sig till sanningen.