Snacka om SVARTbygge

Du vet säkert att Frankenstein var en forskare som experimenterande lite för mycket och skapade ett monster. Tja, idag ska vi faktiskt provköra bilvärldens motsvarighet.

Foto:

Nissan2015-11-11 05:05


Ett gäng galna ingenjörer har nämligen lyckats klona crossovern Nissan Juke med värstingen GT-R Nismo.

Resultatet är ett rullande monster med 600 hästkrafter som ska byggas i femton exemplar.

Prislappen? 6,4 miljoner kronor!


Om man gjorde en medicinsk bedömning av Nissan Juke-R 2.0 så skulle man förmodligen komma fram till att bilen är obotligt galen. Men kanske är det som med Frankensteins monster - att det egentligen bara är det groteska utseendet som skrämmer oss? Vi befinner oss på ett avstängt flygfält strax utanför franska Megéve på jakt efter sanningen.


Allt började en vårdag 2011 när Nissan ringde upp racingexperterna hos RML i engelska Northamptonshire. Nissan ville att Ray Mallock och hans team skulle trycka ner en sexa på 550 hästkrafter i lilla Juke. Resultatet blev ett handbyggt monster och tjugoen exemplar såldes till en prislapp av 4,5 miljoner. Då borde man rimligtvis vara nöjd och belåten, men inte... Nu släpps nämligen en helt ny Nissan Juke-R lös med tillägget 2.0. Den här gången ska sjutton exemplar byggas och priset har höjts med nästan två miljoner.

Bankkontot måste alltså tåla ett uttag på hela 6,4 miljoner kronor! Om vi ställer version 1.0 jämsides med 2.0 så upptäcker man att nosen fått nya dimljus och luftintag, att fälgarna förfinats och att kolfiberkjolarna uppgraderats. Naturligtvis följs allt upp av mattsvart lack, överjästa hjulhus med 20-tummare och en tvådelad bakvinge över bakrutan.

Läs hela recensionen i tisdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!