Bil flög av E4 - landade på garage

Två personer skadades allvarligt efter den dramatiska olyckan vid E4.

Foto:

Norrköping2019-08-04 05:27

Vid 04.49 tog räddningstjänsten emot två larm om en bilolycka på avfarten från E4 i Strömfors, norr om Norrköping. En bil hade då kört av vägen och flugit långt. Till slut landade den på ett garagetak, tillhörande en villa.

– Två personer är drabbade och kvar i bilen. Det är en mycket märklig olycka även för oss som varit med länge. Bilen har flugit ungefär 30 meter, säger Mikael Kalered, inre befäl hos räddningstjänsten.

Tidiga uppgifter pekade på att bilen stod på garagetaket men det visade sig senare att den legat upp och ned. Bilen började brinna och en person på platsen påbörjade släckningen. När räddningstjänsten anlände rök det från bilen, men det sista kunde snabbt släckas.

Vid 05.30 hade räddningstjänsten fått ut personerna från bilen och de fördes med ambulans till sjukhus för att få vård.

Polisen är också på plats.

– De drabbade ska ha fått allvarliga skador. Bilen har uppenbarligen kört i en mycket hög hastighet och inte fixat kurvan i en rondell. Där ska det finnas en sänka och den kan ha fått ett rejält avstamp, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl hos polisen.

En bulletin från region Östergötland bekräftade kort efter olyckan att personerna som förts till sjukhus, två män, båda i 25-årsåldern, var allvarligt skadade. De opererades akut och deras tillstånd var då allvarligt. 

Polisen kommer att genomföra en utredning om vad som hänt, men vilken rubricering det blir är för tidigt att säga. Bilen kommer att tas i beslag och det kommer att genomföras en teknisk undersökning. En bärgare bogserade bort bilen från platsen.

Under olyckan skadades en luftburen el-ledning. Det gjorde att området var strömlöst en tid efter olyckan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!