Industribranden i Melby utreds som grov mordbrand

En förundersökning om grov mordbrand har nu inletts efter fredagskvällens kraftiga brand i Melby, där en industribyggnad brann ner till grunden.

Området spärras av med platsband.

Området spärras av med platsband.

Foto: Ulf Wigh/Wighsnews

Norrköping2022-10-29 15:43

– Det har varit avspärrat i väntan på en kriminalteknisk undersökning. Om det finns minsta misstanke om brott så görs en sådan undersökning alltid. Och i det här fallet är det värden till förmodligen ett ganska högt belopp som gått förlorat, vilket innebär att det är angeläget att utreda orsaken, säger polisens presstalesperson Monica Bergström på måndagen.

Det var vid 23-tiden på fredagen som larmet nådde SOS Alarm. När räddningstjänsten kom fram till platsen var branden fullt utvecklad. I byggnaden fanns ett flertal gastuber. Området spärrades av och en vägg byggdes upp av containrar för att skärma av E4 från explosionsrisken. Trafiken på vägen stängdes av och öppnades först på söndagsmorgonen. 

På måndagsförmiddagen meddelade räddningstjänsten att de var klara på platsen.

– Polisen har kommit dit och spärrat av området för sina tekniker. Sedan kommer en extern leverantör flytta bort alla containers som har skyddat platsen, sade Mikael Kalered, vakthavande befäl vid räddningstjänsten.

– Eventuellt kommer även en representant från miljö- och hälsa att åka dit för att göra en besiktning av släckvatten och se om det finns brunnar i närheten.

Det kommer att fortsätta lukta rök från brandplatsen.

– Det ryker fortfarande – och det kommer det att göra ett tag till. Det var en ganska stor byggnad med mycket bråte. 

Gasflaskorna som fanns i byggnaden ligger nedgrävda och anses vara säkrade, meddelar Mikael Kalered. 

Polisens tekniker på plats under måndagen efter helgens storbrand.
Polisens tekniker på plats under måndagen efter helgens storbrand.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!