Hon signerade böcker i flera timmar

När några eftersläntrare dyker upp och vill ha sina böcker signerade ler Emelie Schepp. Efter fem timmar visar hon inga tecken på att vara det minsta trött. "Jag skulle kunna stå här hela kvällen", säger hon.

24 mars 2019 10:02

När Emelie Schepp började signera sin senaste bok "Broder Jakob" utanför Ica Maxi klockan 10 på lördagsförmiddagen hade hennes mest hängivna läsare redan börjat köa.

– De ville vara säkra på att få en bok signerad, sedan har det varit en jämn ström hela tiden, säger Åsa Nielsen, butikschef på Ica Maxi när vi dyker upp knappt fyra timmar senare och kön fortfarande är lång.

Madeleine Lindahl har åkt från Örebro för att träffa dottern Isabelle och få Emelie Schepps senaste deckare om åklagaren Jana Berzelius signerad. Hon har läst alla hennes tidigare böcker.

– Hennes böcker är så spännande. När man tror att man vet hur det ska sluta vänder det. Hon skriver också om sådant som är aktuellt – som invandring och trafficking, säger Madeleine Lindahl.

Ulrika Strand är en annan hängiven läsare.

– Sättet hon skriver på gör att man dras in i handlingen. Det är kul att läsa om när hon åker till Arkösund och går i Industrilandskapet, där man själv varit, säger hon.

Henrik och Emelie Schepp har arbetat med marknadsföring av deckarna på samma sätt sedan starten.

– Det var här på Ica Maxi jag stod och signerade min första bok 2013. Nu är jag tillbaka och det känns bra. Jag har också stått på Rejmyre Marken och signerat böcker, säger Emelie Schepp.

Men även om de marknadsför böckerna på Ica-affärer och Citygross finns det skillnader. Idag har hon sålt 1,5 miljoner böcker, är utgiven i en lång rad länder och reser mycket. Nästa helg ska de till en stor bokmässa i Lyon i Frankrike och två veckor senare till Bryssel.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Petronella Uebel

Ämnen du kan följa