Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2011-03-30 07:18

Ferraris "höjdare"
Presentationen av Ferrari FF blev en riktig höjdare - bilen avtäcktes nämligen i de italienska alperna. Skidorten Kronplatz bjussar på en sjudundrande utsikt och ligger 2 275 meter över havet och enda sättet att ta sig dit är via skidliftar. Ferrari var därför tvungen att ta hjälp av det italienska flygvapnet och närmare bestämt en CH-47 Chinook samt tre Augusta 205 lasthelikoptrar för att få supersportbilarna på plats. Här ska 200 lyckliga motorjournalister så småningom få testköra den första Ferrarin med fyrhjulsdrift under hårda is- och snöförhållanden. Snacka om iskallt uppdrag!

Högoktanig action
Den 6:e maj är det dags att parkera dig i en skön fåtölj och ladda upp med valfritt biobränsle - då är det nämligen premiär för den femte filmen där topptrimmade vrålåk och fartfyllda biljakter tillhör vardagen. Vi snackar naturligtvis om "Fast & Furious 5". Paul Walker och Vin Diesel slår sig en sista gång samman för att trycka gasen i botten i Rio de Janeiro. Där tvingas de utföra en sista stöt för att vinna sin frihet, men i deras väg står agent Luke Hobbs som gör allt som står i hans makt för att sätta käppar i hjulen. Hur det hela slutar återstår att se men en sak är i alla fall säker, "Fast 5" är utan tvekan vårens mest högoktaniga actionrulle!

Imse vimse spindel
Toyota hade problem med gaspedaler som fastnade i golvmattor och hos Ferrari brann den ena 458:an efter den andra på grund av att limmet som fäste värmesköldarna smälte. Men frågan är om inte Mazda har den mest udda anledningen till sitt återkallande - nämligen spindlar i tanken. Hittills har man hittat insekten i ett tjugotal Mazda6 och "nät" och jämt kommer 65 000 bilar att återkallas. Spindelväven kan täppa till ventilationen och få trycket att öka i bränsletanken, vilket resulterar i sprickor som kan orsaka brand. Nu återstår bara frågan om japanerna kommer att byta namn till Mazda6 Spider?

Ingen "tjurig" försäljning
Lamborghini Aventador är italienarnas "tjuriga" ersättare till dagens Murciélago och namnet är hämtat från en mycket modig tjur som blivit prisbelönt för sin tapperhet. Under huven på supersportbilen arbetar en V12:a på sjuhundra hästar, vilket resulterar i att hundrastrecket klaras av på 2,9 sekunder samtidigt som toppfarten är 350. Prislappen är satt till hela 3 miljoner, men det är knappast något som avskräckt kunderna. Produktionen för 2011 är nämligen redan slutsåld. Italienarna kommer att tillverka omkring 500 Aventador per år och inledningsvis kommer fyra av dem att rulla längs våra svenska vägar!

Sheens dyra presenter
Är du ett stort fan av tv-serien "Två och en halv män"? Då vet du att huvudrollsinnehavaren Charlie älskar sex och alkohol mer än något annat på denna jord. Detsamma är fallet i verkliga livet och han lever varje dag som om det vore den sista. Detta har resulterat i att Charlie Sheen nu fått sparken vilket borde kännas i plånboken med tanke på den saftiga lönen á la 2 miljoner dollar per avsnitt, men inte. Nyligen köpte han bilar till sina vänner för 790 000 dollar och på inköpslistan fanns vrålåk som Bentley Continental, Porsche 911 Turbo, Mercedes S64 samt Mercedes CL 600. Vem skulle inte vilja vara polare med Sheen?

Varning för bilkaos
Det tar lång tid att bygga upp ett korthus, men bara någon sekund att rasera. När tsunamin slog in över Japan spolades hela städer bort och ödelade stora delar av nordöstra kusten. Kärnkraftverket i Fukushima fick milt uttryckt problem med reaktorerna och många har valt att lämna landet i rädsla för radioaktiv strålning. Den stora tragedin har även slagit hårt mot landets billtillverkare då många nu fått stänga sina fabriker. Honda, Nissan, Suzuki och Toyota har tvingats stoppa produktionen då flera fabriker tagit skada av jordbävningen. Har du beställt en bil som tillverkas i Japan? Tja, då är chansen stor att du kommer att få vänta!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!