Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2014-07-05 04:05

Fy hundan vilken AstonDet sägs som bekant att hunden är människans bästa vän, men engelsmannen Royston Grimstead är nog inte benägen att hålla med. När han kom hem från jobbet möttes han av en minst sagt hjärtskärande syn. Hunden Luce hade nämligen tuggat sönder halva hjulhuset på hans Aston Martin DB9 Volante. Försäkringsbolaget stod dock för skadorna men Grimstead beslutade ändå att ge bort hunden. Att det rör sig om världens dyraste hundmat råder det väl knappast några tvivel om?

Förbjud fattiga att köra bilI Dubai rattar polisen supersportbilar som Bugatti Veyron, skyskraporna känns hämtade från någon framtidsfilm och de rika är verkligen snuskigt rika. Men skrapar man lite på den perfekta ytan visar sig snart en helt annan bild. Trängselskatter i all ära, men i Dubai har man hittat en helt annan lösning på det ständigt växande problemet med milslånga bilköer. En av emiratets ledande politiker vill helt enkelt förbjuda de fattiga i landet att köra bil. På så sätt kommer också antalet gamla rishögar att försvinna från landets gator och den perfekta ytan putsats till ytterligare.

Sk(r)attretande SverigePersoner som behöver bilen för att få vardagen att gå runt kommer inte att bli särskilt glada över regeringens senaste utspel. De vill nämligen satsa mer pengar på skolan och då ska bilisterna stå för kalaset. De nya satsningarna gör att fordonsskatten höjs upp emot 1 000 kronor, vilket resulterar i ordentligt med klirr i skattkassan. Mellan en till en och en halv miljard kronor om året kommer den höjda skatten att generera. Det kommer med andra ord att bli ännu dyrare att bo på glesbygden där kollektivtrafiken lyser med sin frånvaro.

Svårt att b(r)yta mönstretDen svenske freestyle-åkaren Jon Olsson har lagt skidorna på hyllan och numera begett sig till ritbordet hos Audi. Skidprofilen har nämligen blivit designer åt tyskarna och resultatet är nya Audi A4 Avant - Jon Olsson Camo Edition. De femtio exemplaren har fått ta del av kamouflagetemat svensken har på skiddressen och den svarta, gråa samt vita folieringen sitter som gjuten. Att han dessutom har samma mönster på sitt hus i Marbella i södra Spanien gör att vi kan konstatera en sak. Den här grabben har svårt att b(r)yta mönstret!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!