Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2013-06-03 04:05

Biljakter - ett dyrt nöjeDen femte Die Hard-rullen "A Good Day to Die Hard" visas just nu på landets biografer och den högoktaniga actionfilmen har lämnat en stor bilskrot efter sig. Hela 132 fordon totalförstördes och 518 bilar skadades under inspelningen av den fartfyllda rullen. Att det rör sig om en av de dyraste biljakterna genom tiderna bevisas inte minst på slutnotan á 71 miljoner kronor och då inkluderar det inte alla Mercedesbilar som filmteamet fick gratis. Det märks tydligt vem som är sponsor, för i en sekvens spränger man en hel konvoj med BMW 7-serie.

En "futtig" FerrariDe finns alltid de som har pengar. Sedan spelar det ingen roll om så hela landet lider av ekonomisk kris, med besparingar till följd - det finns alltid de som har pengar. Men frågan är vad som hänt med de grekiska höjdarna? Normalt säljs det mellan 20 till 25 Ferraribilar i Grekland varje år men nu tycks man hålla hårt i slantarna och förra året såldes endast - hör och häpna - ett enda exemplar! Har det månne något att göra med att förra årets julklapp i Grekland blev "spar-Greecen?"

Kör mot rött. Lagligt!Inom kort kan det bli lagligt för motorcyklister att köra mot rött. Visst låter det snudd på ofattbart men det är faktiskt helt sant. Det är i delstaten Nebraska i USA som man just nu försöker driva igenom det nya lagförslaget, men det möts av stort motstånd. Polisen gör knappast tummen upp utan menar att det kan leda till missbruk av lagar och regler. Anledningen till det nya förslaget är att trafiksensorerna i vägen har svårt att känna av motorcyklar och att de därför ofta får vänta onödigt länge på att få grönt ljus.

Stå(tlig) minibussRinspeeds skapare Frank M. Rinderknecht har varit i farten igen och resultatet är ett helt nytt koncept vid namn MicroMAX. Bilen, eller rättare sagt minibussen, kan lättast jämföras med en liten förpackning med stort innehåll. För att kunna knöla in så många passagerare som möjligt har nya MicroMAX begåvats med ståplatser - något som Ryanair bara suktar efter att få genomföra (tja, det och att slopa toaletterna). Minibussen är eldriven och har begåvats med en ljudanläggning från Harman som ger ifrån sig olika sound beroende på hastighet. Bilen sägs vara klar för produktion och om den väl når dit förväntas prislappen landa på 90 000.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!