Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2013-10-12 04:05

Aj, vilken bromsklossDet sägs att en olycka sällan kommer ensam, men det här är snudd på bisarrt. En man hemmahörande i Connecticut, USA, var ute och åkte då han upptäckte att det var något fel på bromsarna på sin pickup. Något panikslagen öppnade mannen dörren och försökte bromsa bilen med foten. Att sätta ner skon mot asfalten i färden visade sig knappast vara någon lyckad idé då det hög tag så pass hårt att mannen trillade ur, blev överkörd, bröt benet och krockade bilen. Till råga på allt fick han dessutom en fet böteslapp för att bilen saknade just - bromsar!

Fy tusan så snabbHennessey Venom GT - låter namnet bekant? De flesta kanske rycker på axlarna, men lägg namnet på minnet. Det här är nämligen en supersportbil som lite skämtsamt sagt skickar vrålåk som Bugatti Veyron gråtandes tillbaka till Volkswagen med svansen mellan benen. Hennessey Venom GT har numera världsrekordet 0-300 och supersportbilen fixar det på otroliga 13,63 sekunder. Det betyder att Koenigsegg får se sig besegrade. Nu återstår bara frågan om svenskarna kan bräcka detta och återta tronen?

Lyxsvit med klösÄr du ett tvättäkta Jaguar-freak? Då kanske en övernattning på 51 Buckingham Gate Hotell i London inte skulle sitta helt fel. Sviten på 170 kvadratmeter har formgivits av ingen mindre än Jaguars designboss Ian Callum. Rummet kantas av en rad olika material "lånade" från bilar och väggarna är bland annat präglade av läder. Dessutom finner man en äkta Jaguar E-Type från sextiotalet stående i ett av rummen. Förutom den sedvanliga frukosten ingår även en privatchaufför som transporterar dig vart du vill i flaggskeppet Jaguar XJ. Sviten kostar, håll i er nu, runt 55 000 per natt!

Vilken skräpig hojJoseph Morning från North Carolina parkerade sin nya motorcykel varje natt prydligt utanför sitt hus. Han täckte den så att bara backspeglarna samt hjulen stack ut och hade så gjort i månader. En morgon upptäckte han till sin stora fasa att hojen var borta. "Stulen" tänkte Joseph som genast började fråga runt i kvarteret. En granne kom då med det oväntade svaret "jag tror sopbilen tog den", vilket visade sig vara korrekt. Sopgubbarna hävdar till sitt försvar att de trodde det var en soffa, men att de samtidigt reagerade på att den var tung. Staden har nu tagit på sig ansvaret, men någon hoj har han ännu inte fått!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!