Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2013-12-14 05:05

Ett gravallvarligt skämtAffärsmannen Chiquinho Scarpa vet hur man skapar stora rubriker och har blivit en snackis jorden runt. Efter att ha gått ut på Facebook med att han ville begravas ihop med sin Bentley Continental Flying Spur, likt faraonerna gjorde förr i Egypten, lät inte reaktionerna vänta. Men allt visade sig ganska snart vara en bluff. På kritiken svarar Scarpa: "jag har inga planer på att begrava min bil, men tänk vad absurt det vore om jag gjort det? Det är lika absurt som att begrava sig med sina organ som till skillnad från bilen kan rädda många liv". Snacka om pr-trick för organdonation!

Ferraris (s)kojiga hundburarSkulle du vilja sätta din hund bakom ratten på en Ferrari? Tro det eller ej, men nu är det faktiskt möjligt. Italienarna kommer nämligen med något i häst, förlåt, hundväg och utanför Ferraris museum i Maranello finns nu hundburar där besökarna kan lämna sina fyrbenta vänner medan man tar sig en tur på museet. Det är således inte vilka burar som helst utan kojorna föreställer klassiska Ferrari-modeller och är dessutom bevakade. Snacka om (s)kojig hundbur!

Koenigsegg är nr One:1Koenigsegg ska bli snabbast i världen. Svenskarna siktar mot stjärnorna och har bestämt sig för att nå dem. Koenigsegg One:1 baseras på den tidigare rekordhållaren Agera och ska bli den snabbaste bilen som byggts i Ängelholm. Supersportbilen utlovas toppa över 450 knyck och ska bräcka fartmonstret Bugatti Veyrons tidigare världsrekord vad gäller accelerationen 0-400 km/h. Ska de lyckas måste de krypa under 45-sekunders-strecket och blir du sugen på att lägga vantarna på ett exemplar måste vi tyvärr meddela att de sex supersportbilarna redan är slutsålda.

Liten men naggande godDen 31 mars 1969 så slog Ferrari 312P ner som en bomb. Italienarna gjorde nämligen comeback i racingens finrum, eftersom de tvingats dra sig ur året innan på grund av regeländringar. Tävlingen var Sebring 12-timmars och Chris Amon samt Mario Andretti skulle äntligen ta revansch åt Ferrari. Mycket riktigt, 312P lyckades direkt kamma hem andraplatsen och slog favoriter som Porsche 908 och Ford GT 40. Nu har tyska CMC handbyggt en exakt kopia i skala 1:18 och det lilla underverket består av 1 550 delar. Priset är drygt 3 000 kr och enbart en begränsad upplaga finns att köpa på www.cmc-modelcars.com.

Oj, vilken brakförlustDet sägs som bekant att det kostar att ligga på topp. Bugatti Veyron är en av världens snabbaste och dyraste bilar - och det inte enbart sett till prislappen. Supersportbilen toppar nämligen listan över världens mest förlusttyngda bilmodeller med 40 miljoner back per såld bil. Fransmännen är dock inte ensamma om att blöda pengar, för den största förlusten står Smart Fortwo för som hittills gjort en brakförlust på totalt 30 miljarder. Andraplatsen knips av Fiat Stilo medan tredjeplatsen innehavs av Volkswagen Phaeton.

Skattar bäst som skattar sistFörra året betalade vi svenskar 58 miljarder i olika specialskatter på våra fordon och då är inte de generella skatterna så som moms inräknat. "Då hade slutnotan istället landat på över 90 miljarder" konstaterar intresseorganisationen BilSweden som ligger bakom rapporten. Av dessa pengar går bara 20 miljarder tillbaka till fordonsinnehavarna i form av olika väginvesteringar. Med ett bensinpris på femton kronor litern betalar vi svenskar över åtta kronor i olika skatter, vilket resulterar i ett påslag på hela 126 procent. Bilisterna får med andra ord skatta sig lyckliga medan staten kan skratta sig lycklig!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!