Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2013-05-02 22:05

Fullt "ös" hos Rolls-RoyceHos engelsmännen flyter försäljningen på och de allra flesta skulle tycka att det vore fina fisken att få äga en Rolls-Royce, men en indonesisk man ser nog snarare sitt Ghost-köp som ett stort bottennapp. Översvämningarna i Jakarta har satt sina spår och vägarna har förvandlats till vattendrag. Bara för att man köpt ett "flaggskepp" så betyder inte det nödvändigtvis att man kan ta sig vatten över huven. Den indonesiske affärsmannen valde dock att rulla mot strömmen när han tog bilen till jobbet och blev strandsatt efter halva vägen. Bakdörrarna innehåller visserligen paraplyer - men inte öskar!

Licens to drink, moreDet brukar lite skämtsamt sägas att alkohol löser alla problem - förutsatt att du aldrig slutar dricka. Men irländarnas nya förslag är knappast något skämt. Bönderna är deprimerade och för att bota deras depression har man nu kommit med ett nytt förslag: nämligen att höja gränsen för rattfylleri. Med en promillegräns på 0,7 betyder det att man nu kan hinka i sig en extra öl och sedan lagligt köra hem. Vad drar vi då för slutsats av irländarnas förslag? Är du deprimerad - drick mer.

Långdragen stöldhärvaDen ryska säkerhetstjänsten FSB har fått i uppdrag att utreda en gigantisk stöld av limousiner. Bilarna har tillhört en militärutställning och har ägts av riktiga höjdare som Nikita Chrusjtjov, Fidel Castro och kosmonauten Yuri Gagarin. De välkända ledarnas tjänstebilar har ett värde på inte mindre än 100 miljoner och tros ha sålts till högstbjudande på svarta marknaden. Försvarsministern Anatoly Serdyukov ska ha haft ett finger med i spelet och har därför fått kicken av Putin. Snacka om "långdragen" stöld!

Polisen maskarVad sägs om en tjeck polisbil i mjukiskostym? Konstnären Kaija Papu har gjort en mjukare framtoning av den finska polisens Skoda Octavia. Hon har nämligen virkat en hel polisbil och då snackar vi inte om ett enkelt överdrag utan kärran är egentillverkad från scratch. Det rör sig om en riktig lättviktare gjort av 25 kilo garn och stommen består av trä, metall och skumplast. Skoda Octavia är Finlands vanligaste polisbil och virkningen tog tre år att göra. Eftersom Kaija inte vill hamna i "sticket" med lagens långa arm har hon nu lånat ut det virkade konstverket till polisen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!