Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2012-06-11 04:05

300 bilar glömdes bort
Man kan ju undra hur det ens är möjligt - men i USA har en kommun lyckats med bedriften att glömma bort 300 splitternya bilar. Det var en lokaltidning som upptäckte fordonen i ett parkeringsgarage i Miami och tyckte det var lite märkligt då samtliga modeller var från 2007 och dessutom i orört skick. Efter att ha granskat det hela lite närmare så upptäckte man att bilarna ägdes av kommunen. Där stod alltså 27 miljoner av skattebetalarnas pengar helt orörda och förföll. De nya modellerna, som bland annat bestod av Toyota Prius, ska nu sättas i rullning efter att ha fått "grönt" ljus av stadens borgmästare.

Etanol leder till svält
"Kör på etanol och låt folket i Sierra Leone svälta". Det kan låta hårt men det är precis vad som håller på att hända. Biståndsorganet Swedfund ägs av svenska staten och har investerat 90 miljoner i ett företag som odlar sockerrör, vilka används till framställning av svensk etanol. Vattendragen som en gång fanns har täppts igen och används istället till att vattna sockerrören. Tidigare odlades det ris och majs på fälten men nu förvandlas maten istället till etanol. Befolkningen blev lovade jobb, skola och sjukvård men något sådant har man inte sett röken av. Snarare blev det ett brott mot mänskliga rättigheter och nu vädjar folket om hjälp!

Högt prisad världsmästare
Det sägs att den som spar han har - men att sitta med 7,3 miljarder på banken och pengarna bara fortsätter att rulla in måste vara ett drömläge. Speciellt med tanke på att de forna glansdagarna har passerat revy, men så har han ju inte mindre än sju mästerskapstitlar bakom sig. Vi snackar naturligtvis om den legendariske F1-föraren Michael Schumacher som nyss blivit utsedd till den näst bäst betalda sportutövaren efter Tiger Woods. Visst, Schumacher lever utan tvekan på sin storhetstid men sanningen är att han inte direkt blir barskrapad nu när han kör för Mercedes. Han kniper nämligen silverplatsen på listan över världens rikaste idrottsmän.

Sms kan straffa sig
I staterna kan man som bekant bli stämd för vad som helst, när som helst. Det bevisas inte minst av denna minst sagt udda story. En kvinna har nämligen blivit stämd för att ha skickat sms till en förare som varit inblandad i en trafikolycka. Föraren är redan skyldig till vårdslös körning efter att två motorcyklister förlorat var sitt ben. Offren nöjer sig dock inte där utan hävdar att även kvinnan som skickade sms:et är medskyldig till brott. Skulle kvinnan mot alla odds bli fälld, skulle det betyda att det blir livsfarligt att skicka sms då man aldrig vet vad mottagaren pysslar med för stunden. Idiotiskt!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!