Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2014-09-13 04:05

Italienska polisens nya vrålåkEfter sex år i trogen tjänst är det dags för den italienska polisens stolthet Gallardo att gå i pension och ersättaren blir ingen mindre än Lamborghini Huracán LP 610-4. Vrålåket fixar sprinten till hundra på 3,2 sekunder och har försetts med extrautrustning som inkluderar pistolhölster, defibrillator samt en videokamera, så att fartdårar kan överbevisas på plats, men även en frysbox. Den sistnämnda ska användas för att snabbt kunna transportera organ till väntande patienter på sjukhus.

Kursat och klartDe har tillverkat 2,5 miljoner bilar och blivit lite av en ikon på de indiska vägarna. Vi pratar naturligtvis om Hindustan Ambassador. Den lite smått kultförklarade taxiklassikern har funnits i närmare sextio år, men nu är det färdigkört. Förändringar tycks inte vara biltillverkarens starka sida och 2011 beslutade taxibolagen att bojkotta modellen då den inte klarade utsläppskraven i Indien. Det blev dödsstöten och därför har man nu beslutat att lägga ner tillverkningen. Snipp, snapp, snut så var den biltillverkaren slut!

Reinfeldt som resesällskapI höst smäller det rejält. Då är det riksdagsval och inför stundande semester har rederiet TT-Line genomfört en undersökning och tagit reda på vem av partiledarna svenska folket helst åker på bilsemester med. Moderaternas Fredrik Reinfeldt kammade hem segern med 19 procent av rösterna, följt av Gustav Fridolin (Miljöpartiet) på andraplats med 15 procent. Tredjeplatsen, med 13 procent av rösterna, delades mellan Stefan Löfven (Socialdemokraterna), Gudrun Schyman (Feministiskt Initiativ) och Jimmie Åkesson (Sverigedemokraterna). Frågan är om siffrorna ger en hint inför kommande val?

Ut ur dimmanKineserna är ordentligt inne i dimman och frågan är hur dom ska ta sig ut? Luftföroreningarna har skjutit i höjden och det har nu gått så långt att man beslutat att redan i år tvångsskrota över fem miljoner bilar för att få bukt med det ständigt ökande problemet. Rökridån ligger tät i huvudstaden Beijing och nästa steg blir att stänga koleldade värmeverk och istället satsa på att förbättra kärnkraften. Hur skrotningen av bilarna kommer att gå till och om ägarna kommer att få någon ersättning är i skrivande stund lika oklar som luften i Kina.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!