Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2013-02-09 05:05

En rekordartad önskelista
Tomten får det hett om öronen om han ska hinna med att leverera klapparna till jul. Det är knappast någon Mini(mal) önskelista som biltillverkaren överlämnat till vår skäggige vän i Rovaniemi. Mini har nämligen levererat världens längsta önskelista, vilket har resulterat i ett Guinness Rekord. Listan är hela 3 798,5 meter lång och innehåller inte mindre än 75 954 önskningar från barn i sexton länder. Tja, vi kan bara konstatera att tomten får en jobbig men rolig julafton!

Rakt in i dimman
Det var en tidig morgon och dimman låg tät över motorvägen mellan Texas och Louisiana. Bilisterna såg knappt motorhuven på sina bilar, men de flesta ignorerade den massiva dimman och fortsatte färden. Det de inte visste då var att detta beslut skulle resultera i att två personer miste livet och att så mycket som 90 personer skadades. Totalt var 140 fordon inblandade i trafikolyckan som bildade en kedjeffekt och ambulanserna fick åka skytteltrafik till sjukhusen. En tragisk påminnelse om att det ibland kan vara bättre att vänta ut dimman.

Smart ger dig vingar
Nu behöver du inte dricka Red Bull för att få vingar. Smart kommer inom kort med en helt ny Fortwo som bjuder på "haute couture" på hög nivå. Man skulle kunna tro att den nya elsklingen designats för Victoria Secrets årliga julshow, men så är inte fallet. Det här är ingen lättklädd historia utan elkärran har begåvats med sagolika änglavingar som lyser upp i mörkret. Fälgarna är formade likt små flygplanspropellrar och interiören är mer som en dröm i vitt, vilket skapar ett lyxigt utseende. Snart blir det faktiskt möjligt att köpa vingar för pengarna då Smart bestämt sig för att släppa en specialutgåva redan nästa år!

Sätt (h)julklappen i rullning
Den amerikanska motsvarigheten till NK heter Neiman Marcus. Det är en exklusiv och lite smått galen affärskedja vars enda begränsning är tjockleken på kundernas plånböcker. Varje år dimper det ner en julkatalog till landets alla miljonärer med klappar som får oss "vanliga" människor att tappa hakan. I årets upplaga kan man exempelvis shoppa en av totalt tolv McLaren 12C Spider. Förutom vrålåket ingår även en resa till England med fabriksbesök, övernattning på femstjärnigt hotell samt middag med vd:n. (H)julklappen, som kostade runt 2,5 mille, sålde slut på mindre än två timmar. Tja, finanskrisen drabbar tydligen inte alla!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!