Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2013-08-24 04:05

Emiratens svindyra vrålåkDet är inte lätt att vara fartsyndare på emiratens gator, för i Dubai patrullerar nämligen världens dyraste och snabbaste polisbilar. Stallet består av vrålåk och rariteter som Aston Martin One-77, Bentley Continental, Ferrari FF, Lamborghini Aventador och nu även Mercedes SLS AMG. Supersportbilarna sägs inte vara inköpta för att jaga fartsyndare utan för att höja säkerheten på stadens gator samt att skapa en exotisk och lyxig stämpel för att locka turister. Är det måhända detta som kallas svindyr turistfälla?

Fiat "repar" sigEn anställd på Fiats fabrik i Serbien har vandaliserat hela 31 bilar med en skruvmejsel. Han ska ha ristat in stötande ord och meddelande, men exakt vad han skrivit vill man inte gå in på. Mannen hade tröttnat på sin arbetssituation eftersom han fick arbeta långa pass utan rätt till kafferast och cigarettpaus. Det rör sig såldes om 31 Fiat 500L och att det är samma gärningsman är det ingen tvekan om då handstilen är densamma. Bilarna kommer man att göra i ordning och lackera om. Snacka om att repa(rera) bilar!

Mercedes gör som VolvoAtt välja lack till bilen kan vara en hel vetenskap och lider man dessutom av beslutsångest är det inte lätt att hitta rätt i den väldiga färgpaletten som oftast erbjuds. Mercedes gör nu "en Volvo" och lanserar ett fräckt tillbehör som kommer få många tjejer att jubla - nämligen ett nagellack. Ja, tyskarna har vässat naglarna ordentligt och det "snorgröna" lacket är i samma kulör som används till sömmarna i nya Mercedes CLA Edition 1. Frågan är nu om detta kommer att få Volvo att "lacka" ur på Mercedes?

Yohio rattar japansktDet svenska stjärnskottet Yohio är kanske en av landets mest aktuella artister just nu. Han slog igenom som soloartist i Japan och medverkade bland annat i Melodifestivalen med låten "Heartbreak Hotel". Nu är det således dags att ge sig ut på de svenska vägarna och det gör han tillsammans med den (passande nog) japanska biltillverkaren Suzuki. Yohio kommer att "Swift:a" mellan olika modeller och försten ut är en knallrosa Swift Sport, följt av crossovern SX4. Att Suzuki dessutom säger att de förutom musiken uppskattar hans rättframma och sunda inställning är minst sagt vågat - nu får vi hoppas att Yohio håller tungan rätt i mun.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!