Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2012-03-20 08:23

Fler smiter från plåtpolisen
Plåtpoliserna längs våra svenska vägar är rekordmånga ändå minskar antalet bötfällda förare kraftigt. Från 65 000 år 2009 ner till 45 000 förra året. Detta beror på att antalet fortkörare har varit svåra att identifiera då många kommit på den briljanta idén med att fälla ner solskyddet. Kan föraren inte identifieras går fallet vidare till polisen, men eftersom många kör tjänstebil är det svårt att få tag på fartsyndaren då många företag inte lämnar ut namnen på de anställda. Runt miljarden har fartkamerorna kostat och har dessutom en driftkostnad på hela 100 miljoner kronor per år. Är det måhända inte bättre att lägga dessa pengar på fler poliser som kan kontrollera såväl hastighet som rattfylleri?

Fängslande Ferrari
Knarkkungen Hernando Gomez behöver inte sin Ferrari 348 Targa längre nu när han sitter i säkert förvar i ett amerikanskt fängelse. Tja, det är i alla fall vad den colombianska polisen tycker som nu har gjort om hans vrålåk till deras nya tjänstebil. Visst låter det helt befängt? Först beslagtog ordningsmakten supersportbilen, sedan lackerade de om den och satte dit blåljus på taket. Gomez höll bilen i perfekt skick och Ferrarin var en mycket kär ägodel. Därför måste de svida lite extra att personerna han försökte undvika in i det sista nu åker runt i den och försöker spränga andra knarkkarteller.

Robotbilar godkända i Nevada
I delstaten Nevada har man nu kommit med en ny lag som gör det möjligt att låta självstyrande bilar glida runt i trafiken. Visst, det kan låta lite märkligt men den nya lagen har faktiskt redan trätt i kraft. De första testbilarna som nu rullar ute i trafiken har begåvats med en röd nummerplåt för att man enkelt ska kunna känna igen dem. När väl "vanliga" människor kan köpa en bil som har autopilot kommer regplåtarna att bli gröna. De nya "robotbilarna" är ett nära samarbete mellan Google, universitet, biltillverkare och givetvis delstaten Nevada. Nu får vi bara hoppas att beslutet inte går över "styr!"

Ronaldos nya "leksak"
De allra flesta brukar bli bortskämda av sina nära och kära på födelsedagen och nöja sig där, men tydligen inte Cristiano Ronaldo. Fotbollsproffset fyllde i dagarna tjugosju och för att fira dagen köpte han sig en Lamborghini Aventador motsvarande en veckolön á la 3 mille. Förutom den mattsvarta supersportbilen finns andra läckerbitar som heter duga i hans välfyllda garage, eller vad sägs om Aston Martin DB9, Bugatti Veyron, Ferrari 599 GTB eller Rolls-Royce Phantom? Enligt ett sponsoravtal med Real Madrid har Ronaldo "tvingats" köra Audi till matcherna - frågan är nu om koncernsyskonet Lamborghini räknas?

Snacka om bottennapp
Det sägs att en olycka kommer sällan ensam och det var precis vad en 65-årig man nu fått uppleva. Efter att ha kört ut på isen med sin tunga stadsjeep på Ringsjön som ligger i närheten av skånska Höör gick mannen genom isen men lyckades som tur var kravla sig upp innan fordonet sjönk till botten. Föraren hade minst sagt änglavakt, men säg den lycka som varar. Inte nog med att hans bil hamnade i plurret, nu står han även åtalad för grovt miljöbrott eftersom sjön är en vattentäkt och riskerar att själv få stå för bärgning och en svindyr saneringskostnad. Snacka om bottennapp!

"The Stig" i nya Bondrullen
Inspelningen av den kommande Bondrullen "Skyfall" är i full gång och har premiär i oktober. Daniel Craig kommer återigen att spela huvudrollen samtidigt som vi redan nu kan avslöja tre av bi(l)rollsinnehavarna - nämligen Jaguar XJL, Range Rover Evoque samt Aston Martins legendariska DB5:a som återigen gör comeback. Inspelningarna pågår just nu för fullt i Skottland och som stuntförare hittar vi ingen mindre än Ben Collins. Vem föraren är? Tja, han är mer känd för sin skandalomsusade självbiografi om sitt liv som "The Stig".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!