Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2011-06-24 04:05

Batman på turné
Är du sugen på ett fartfyllt och actionladdat äventyr som passar hela familjen? "Batman Live - World Arena Tour" kommer till Globen i Stockholm mellan den 26:e till 30:e oktober och det finns redan nu biljetter att köpa. Gordon Murray, mannen bakom McLaren F1 som en gång var världens snabbaste serieproducerade bil, har konstruerat ett helt nytt vrålåk till läderlappen. Batmobilen är svart som natten, byggd av kolfiber samt sprutar eld och designen är inte helt otippad hämtad från F1-världen. Förutom akrobater och trapetsartister får man dessutom möta alla de kända karaktärerna. Det kommer med andra ord garanterat finnas en "Joker" med i showen.

Eminem stämmer Audi
Biltillverkaren Audi har hamnat i skottgluggen efter sin senaste reklam för nya A6 Avant. I filmsnutten använder de sig av Eminems listetta "Lose Yourself" vilket har lett till att rapparen nu stämt Audi. Eminem, eller som han egentligen heter Marshall Mathers, medverkade tidigare i en reklamfilm för Chrysler där hiten användes i en omgjord version. Tyskarna har nu använt sig av samma låt utan tillstånd vilket har fått världsstjärnan att se rött. Chrysler å andra sidan har inga planer på att stämma Audi, "förutsatt att de förstår upphovsrättslagarna" vilket de uppenbarligen inte gjort. Oj, vilken (mål)tavla!

F1 ger klirr i kassan
F1 är tydligen en riktigt bra bransch att satsa på om man vill bli rik som ett troll. Bernie Ecclestone har tjänat storkovan på Formel 1-cirkusen och hans förmögenhet uppskattas till omkring 9,5 miljarder. Dottern, Petra Ecclestone, måste ha en hyggligt stor veckopeng då hon nyligen köpt det dyraste huset i USA: Holmby Hills. Fastigheten är på 57 000 kvadratmeter och byggdes av tv-producenten Aaron Spelling. Totalt finns 123 rum som innehåller allt från bowlinghall, biograf samt gym och på tomten finns förutom tennisbana samt pool plats för 100 bilar! Priset var satt till hisnande 960 miljoner kronor - så snacka om att vara bortskämd.

Vilken kråka
En kvinna i 20-årsåldern körde i diket efter att ha navigerat med hjälp av GPS:en i sin mobiltelefon. Att knappa på nallen och köra samtidig är en fruktansvärt dålig kombination som kan ge förödande konsekvenser. Det räcker med att lämna vägen med blicken i någon sekund för att öka olycksrisken för övriga bilister, fotgängare och dig själv som förare. Det var i början av året som kvinnan från Östersund försökte navigera med sin mobiltelefon men istället för att nå fram till den tänkta destinationen slutade färden i diket. Kvinnan har nu dömts till vårdslöshet i trafik och måste betala 2 000 spänn i böter. "Än slank hon hit, än slank hon dit och än slank hon ner i diket".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!