Hört & Hänt

Bilnyheter från världens alla hörn!

Foto:

Notiser från bilvärlden2012-06-22 04:05

En galen japan
Det var inte många som trodde att Nissan Juke R skulle bli verklighet och lika få hade väl vågat gissa på att den skulle gå lös på över fyra miljoner. Nissan tänkte från början låta det stanna vid just en prototyp men när intresset visade sig vara stort bestämde man sig helt sonika för att bygga 25 exemplar. Under huven bjussas det på en V6:a på 545 hästar samt fyrhjulsdrift och bilen monteras på samma lina som GT-R. Hundrastrecket fixas på under fyra sekunder och Nissan Juke R är utan tvekan extrem på alla punkter, det märks inte minst på prislappen. För vad ett exemplar av vrålåket kostar får du nämligen 25 ex av originalet!

Fiats fräcka pr-kupp
Google har under flera år dokumenterat omgivningen med sin funktion "Street View" och låtit oss se gatubilder över hela världen. Företagets kamerabilar används flitigt samt åker land och rike runt för att fotografera omgivningen. När bilen passerade Volkswagens huvudkontor i Södertälje genomförde Fiat en fräck pr-kupp. Går man in och kikar på Google Maps så står nämligen en Fiat 500 snyggt parkerad utanför huvudentrén. Hur den italienska biltillverkaren fått nys om när kamerabilen skulle åka förbi är fortfarande ett stort mysterium.

Ingen lysande idé
Ingen kan väl ha undgått skyltarna som sitter uppe på bensinmackarna med en stor tändsticka som är överkryssad. Varningen "tänder" förhoppningsvis ett ljus hos de allra flesta som vet att öppen eld är skarpt förbjudet. Tyvärr tycks alla inte ha uppmärksammat detta då en rysk man nyligen försökte kontrollera om tanken var full med hjälp av en - hör och häpna - tändsticka! Att Skoda Octavian fattade eld kommer väl knappast som en chock men att personalen på bensinmacken inte kunde hantera brandsläckaren är desto mer häpnadsväckande!

Musikalisk italienare
"Ända sedan jag var ett barn har det bara funnits en biltillverkare som legat mig varmt om hjärtat och det är Ferrari". Orden kommer ifrån den legendariske sångaren Eric Clapton som köpt en specialdesignad Ferrari vid namn SP12 EC för i runda slängar 32 miljoner. Eric ville ha en 458 Italia fast med V12:a vilket var ett problem då den mittmonterade motorn hade fyra cylindrar för lite. Italienarna skräddarsydde därför ett exemplar med klassikern 512BB som inspirationskälla, vilket är gitarristens absoluta favorit. Här kan vi snacka om en välstämd supersportbil som är med på noterna!

Vill du se en stjärna?
Filmfestivalen i Cannes är världens mest prestigefyllda filmfestival - där delas bland annat det ärofyllda priset Guldpalmen ut. Celebriteter världen över vallfärdar till den franska Rivieran under några dagar för att ta emot priser och visa upp sig. Vad passar då bättre än att anlända till den röda mattan i en gyllene Mercedes? Tyskarnas stjärnor har försetts med en speciell guldlack och kändisarna färdas flott i allt från förlängda limousiner till pimpade stadsjeepar. Längsmed sidan på bilarna löper texten: "Star inside. Star outside". Mercedes stjärnprydda bilar sätter verkligen guldkant på tillvaron!

Vouge:ad Mini
När den årliga Life Ball galan gick av stapeln presenterade Mini en Vougad, förlåt, vågad Roadster Cooper S designad av ingen mindre än chefredaktören för italienska Vouge - Franca Sozzani. Varje år låter Mini en känd person designa en bil som sedan auktioneras ut och pengarna går oavkortat till Life Balls aids projekt. Den mörklila karossen har begåvats med blommönster och själv säger Sozzani: "blommor är en symbol för liv samt glädje och Life Ball har alltid kämpat för just livsglädje". Bilen gick under klubban för 69 000 dollar när den äntrade catwalken. Nu återstår det att se om den välgörande reklamen kan leda till en lika blomstrande försäljning?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!